CS Șirineasa de Petroșani


• patronii gorjeni ai fostei echipe vâlcene au anunțat că vor juca meciurile de pe teren propriu în județul Hunedoara
Tristețe fără margini în fotbalul vâlcean! În numai șase luni, „sportul rege” din județul nostru a pierdut toate cele trei echipe care ar fi putut evolua în sezonul 2017/2018 la nivel național. CSM Râmnicu Vâlcea s-a retras la sfârșitul iernii din Liga a II-a, CS Șirineasa s-a salvat de la retrogradare și a rămas în Liga a III-a (dar are o nouă conducere și va evolua în alt județ), în timp ce campioana întrecerii județene – Viitorul Dăești – a ratat posibilitatea de a accede în premieră în Liga a III-a după ce a pierdut „barajul” disputat contra campioanei județului Olt, AS Milcov.
Revenind la CS Șirineasa, clubul ce fusese sprijinit financiar (e drept, cu destule dificultăți de către primăria acestei comune) are acum o nouă conducere, el fiind preluat de către un om de afaceri din județul Gorj. În atare condiții, s-a decis ca echipa să evolueze într-un municipiu în care fotbalul fusese ridicat cândva la mare artă, orașul Petroșani din județul Hunedoara. Astfel, deși clubul va continua să activeze sub denumirea de «CS Șirineasa», el nu va mai avea legătură cu județul Vâlcea. Eventual doar prin prisma faptului că unii dintre jucători sunt vâlceni și au contribuit, sezonul trecut, la menținerea echipei în cel de-al treilea eșalon valoric al fotbalului românesc.
Obiectivul noii conduceri de la CS Șirineasa este unul cât se poate de ambițios: promovarea în Liga a II-a la finalul sezonului 2017/2018! O țintă de altfel posibil de realizat dacă ne uităm la câteva dintre transferurile pe care le-a realizat deja clubul olteano-ardelean. Până acum, CS Șirineasa și-a asigurat serviciile unor fotbaliști cu experiență, care au trecut prin Liga I, precum Cristian Bud, Mihai Mincă sau Andrei Antohi.

Posting....