„Cred că avem copii mai buni decât rezultatele obținute”


La nivelul județului, înaintea rezolvării contestațiilor, nu s-a obținut de către niciun elev participant la Bacalaureat media 10, dar, cu toate acestea, inspectorul școlar general Andra Bică consideră că elevii noștri sunt mult mai buni decât mediile obținute.
„Cred că au fost exagerări cu corectarea lucrărilor la Istorie și Limba și Literatura Română. Lucrările copiilor noștri au fost corectate la București, iar noi le-am corectat pe cele din Argeș. Nouă nu ne-a fost frică să dăm 10, fapt pentru care elevii din Argeș ocupă locul 13 pe țară, cu 11 medii de 10. Noi ocupăm locul 22, dar părerea mea este că avem copii mai buni decât rezultatele obținute. Sper ca după rezolvarea contestațiilor să crească procentul promovabilității…Ne-am axat foarte mult anul acesta pe Evaluarea Națională, de aici și mediile de 10 obținute. Dar, de la anul, principal va fi liceul”, a declarat, pentru cotidianul nostru, Andra Bică (foto), inspector școlar general IȘJ Vâlcea.
Șeful învățământului vâlcean a ținut să precizeze că o frumoasă surpriză a venit din partea CNI „Matei Basarab”, unde din peste 100 de elevi ce au susținut examenul maturității, doar trei au fost respinși, unitatea clasându-se și pe primul loc la promovabilitate. Totodată, la liceele de top unde rezultatele la Bac au fost sub așteptări, se fac  analize, s-au schimbat unele încadrări la clase.