Covidul bate record după record: 40.000 DE INFECTĂRI în numai 24 de ore!


Marți, în prima zi a lunii februarie, la orele prânzului, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României au transmis noi informații alarmante. De altfel, alarmant este puțin spus, acestea fiind cele mai grave de la debutul pandemiei de Coronavirus în România, dacă ne raportăm la numărul uriaș al cazurilor zilnice de infectare.
Cum vă spuneam și săptămâna trecută, situația epidemiologică din România pare să se deterioreze de la o oră la alta, iar numărul persoanelor care sunt confirmate ca fiind infectate crește continuu. Marți, au fost confirmate peste 40.000 de persoane infectate, toate având teste pozitive în doar 24 de ore! Din păcate, au existat și 97 de decese. Practic, virusul este PESTE TOT!
Molima care amenință să paralizeze întreaga țară prin scoaterea pe «tușă» a angajaților din mai multe domenii de activitate a ajuns și în Vâlcea. Marți, la nivelul județului nostru au fost confirmate 485 de cazuri noi, rata de infectare calculate pentru ultimele 14 zile ajungând la 8,37 la mie (sub media națională). Din informațiile noastre, în secțiile de anestezie și terapie intensive din județul nostru mai sunt șase locuri libere.