Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 octombrie 2020

COVID ÎN VÂLCEA: asistentă din mediul privat, INFECTATĂ!


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, la data de 5 august 2020 (inclusiv) situația epidemiologică din județul nostru era următoarea:
• 328 persoane se află în carantină la domiciliu sau locația declarată;
• 32 persoane aflate în izolare la domiciliu asimptomatice;
• 544 de persoane confirmate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până acum, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus;
• 94 persoane internate în unitățile sanitare dedicate din județ, dintre care: un pacient internat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea (formă severă); 61 cu forme medii de boală, 32 cu forme ușoare ale bolii și asimptomatici;
• 154 persoane vindecate de la debutul pandemiei și până acum;
• 15 decese (calculate de la începutul pandemiei).
Printre cazurile noi depistate se află și o asistentă din privat, aceasta aflându-se în izolare la domiciliu în acest moment. În ultimele 24 de ore, la nivelul județului, au fost internate șase persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2, în același interval de timp fiind externate 14 persoane declarate vindecate. De asemenea, dintre persoanele diagnosticate pozitiv aflate în unitățile sanitare din județ, 58 se află internate în secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean și 36 la Spitalul din Horezu. Numărul total de persoane testate până pe 5 august este de 7.417, în ultimele 24 de ore fiind testate 317 persoane.
„Echipele mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea continuă acțiunile în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, precum și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor din această perioadă este în primul rând informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor dispuse pentru limitarea expunerii în spațiile aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală în spațiile pentru care este dispusă această măsură. În cadrul ultimelor acțiuni, la care au participat circa 120 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, au fost verificate 12 locații (terase/restaurante și alte medii de interes) și legitimate 434 de persoane, fiind aplicate și trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Vâlcea.

 

Apel către locuitorii județului!

 

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare. Pentru recomandări și alte informații de interes public privind epidemia de COVID-19 puteți apela linia TELVERDE – 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetățenilor, precum și la serviciul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea – 0758.061.438”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate