Corona Braşov a produs cea mai mare surpriză din ultimii ani în handbalul feminin românesc!


• handbalistele pregătite de Mariana Târcă au eliminat Oltchimul în sferturile de finală ale Cupei României după un meci care a avut nevoie de prelungiri: 36-36 la final (15-16 la pauză), 41-40 (după prelungiri)

• Katarina Bulatovic a fost singura care a ratat de la şapte metri
 

Astăzi, la Oradea, în Sala Sporturilor „Antonio Alexe” s-au disputat cele patru jocuri contând pentru sferturile de finală ale celei de-a doua competiţii ca importanţă din handbalul feminin naţional, Cupa României. În primele trei partide, HCM Baia Mare a depăşit pe HCM Roman (scor 31-28), CSM Bucureşti a produs surpriza şi a învins pe Jolidon Cluj (scor 35-34), iar HC Dunărea Brăila a trecut de HC Zalău (scor 27-24).

În ultimul meci din sferturi, încheiat în urmă cu câteva minute, Oltchim a întâlnit Corona Braşov, iar partida a fost una electrizantă, în care numele echipei câştigătoare nu a putut fi cunoscut decât după două reprize de prelungiri, tabela indicând 36-36 la finalul timpului regulamentar.

Din păcate pentru iubitorii handbalului din judeţul nostru (şi probabil din toată Oltenia), galacticele nu au reuşit să îşi dovedească experienţa superioară căpătată în atâtea meciuri din Liga Campionilor, „sângele rece” lipsind, într-un moment cheie, tocmai unei jucătoare recunoscută pentru determinarea sa, Katarina Bulatovic. Muntenegreanca a fost singura care a ratat dintre cele zece handbaliste trimise de cele două antrenoare (Steluţa Luca şi Mariana Târcă) în „ruleta rusească” a executării loviturilor de la şapte metri, iar Corona a câştigat astfel, la un singur gol diferenţă, sfertul de finală.

Pentru Oltchim, handbalistele care au transformat loviturile de la 7 metri au fost: Adina Meiroşu, Aurelia Brădeanu, Ramona Farcău şi Alexandrina Barbosa.

Pentru Corona, au punctat: Oana Pop-Apetrei, Cristina Zamfir, Laura Chiper, Dana Brânzan şi Diana Druţu.

Programul semifinalelor


HCM Baia Mare – CSM Bucureşti (mâine, de la ora 18.00)

Dunărea Brăila – Corona Braşov (mâine, de la ora 20.00)

Finala Cupei României se va disputa miercuri, de la ora 17.00