Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 octombrie 2020

Cornea, împins la pensionare, degeaba?


• după tragedia de la Colectiv, vâlceanul din fruntea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a fost atacat în presă până a decis să iasă la pensie
În ianuarie 2014, colonelul Nicolae Cornea devenea șeful IGSU având o activitate apreciată de către mai marii din MAI. După tragedia din Colectiv și moartea celor 64 de tineri, atenția opiniei publice a fost direcționată pentru acti­vitatea IGSU, iar printre cei căutați drept țapi ispășitori a fost și colonelul Cornea. La exact doi ani de la plecarea în capitală, un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne anunța sec faptul că, la propunerea ministrului Petre Tobă, colonelul Nicolae Cornea a fost eliberat din funcția de inspector general al IGSU, decizia venind ca urmare a depunerii cererii de pensionare a acestuia.
Când nu mai părea să existe loc de surprize, iată că imaginea și reputația vâlceanului poate avea din nou de câștigat după ce Curtea Militară de Apel a decis, ieri, ca dosarul pompierilor de la Colectiv să fie întors la DNA, pentru refacerea anchetei!
Născut în 15 noiembrie 1967 în orașul Călimănești, județul Vâlcea, colonelul Nicolae Cornea a absolvit în anul 1993 Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, ca șef de promoție, fiind și licențiat în drept, potrivit informațiilor publicate pe site-ul ISU Vâlcea. În perioada 1992 — 2010, a activat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, numai în arma pompieri, începând cu Brigada de Pompieri a Capitalei (1993­1994), continuând cu Comandamentul Trupelor de Pompieri (1994­ – 1995), iar din anul 1995 s-a alăturat Grupului de Pompieri ‘General Magheru’ al Județului Vâlcea, unitate militară în care a ocupat atât funcția de locțiitor al comandantului (1996­ – 2004), cât și cea de comandant, în anul 2004. Din decembrie 2004, după constituirea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al Județului Vâlcea, ca urmare a unificării celor două arme din cadrul ministerului — pompierii și protecția civilă, colonelul Nicolae Cornea a devenit prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Vâlcea.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate