Conflict pentru cositor de 20.000 lei


Marți seara, ora 18.23, M. Roland, de 26 de ani, din oraşul Avrig, județul Sibiu a sesizat Poliţia Rm. Vâlcea prin apelul de urgenţă 112, cu privire la faptul că are unele neînţelegeri cu o familie din municipiu cărora a vrut să le comercializeze pastă de cositor. Un echipaj de intervenţie s-a deplasat la faţa locului, stabilindu-se că se persoanele implicate s-au înţeles cu privire la comercializarea a 217 tuburi pastă cositor, însă nu şi cu privire la preţul acestora, respectiv 19.800 lei. Din acest motiv, apelantul a cerut să îi fie înapoiată marfa, care a fost  descărcată, iar familia din Râmnicu Vâlcea a devenit agresivă. Din primele verificări, oamenii legii au stabilit faptul că ,pentru cele 217 tuburi cu pastă cositor, nu au putut fi prezentate documente de provenienţă astfel că întreaga cantitate a fost ridicată în vederea clarificării situaţiei, iar M. Roland a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990 R cu amendă de 500 lei. Persoanele agresate nu au formulat plângere pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violente.

Bețiv la volan, prins la miez de noapte
Marți noaptea, în jurul orei 00.25, S. Ilie, de 29 ani, din comuna Alunu, a condus pe DJ 605 C – Alunu, un autoturism, având o îmbibaţie alcoolica de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal în care urmează să se efectueze cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Șofatul fără permis, plăcerea zilei
Poliţiştii au oprit, marți, pentru control un autovehicul  pe DJ 703 G-Călimăneşti, condus de H. Ionuţ, de 27 de ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal. De asemenea, în aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea l-au depistat pe M. Ion, de 28 de ani, în timp ce conducea fără a poseda permis de conducere un autoturism pe DN 64 Râmnicu Vâlcea. Din primele verificări, a rezultat faptul că tânărului i-a fost încredinţat autoturismul de către tatăl său, motiv pentru care amândurora le-a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea Codului Penal.

O tonă de cartofi, confiscată în trafic
În cursul zilei de marți, poliţiştii l-au depistat pe D. Constantin, de 52 de  ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară  1011 kg cartofi fără a deţine documente de provenienţă sau transport. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conf. Legii 12/1990, iar întreaga cantitate de legume a fost confiscată.

Posting....