Comunicat din partea Primăriei Râmnicului referitor la presupusul furt de asfalt


Ca urmare a numeroaselor postări apărute recent în mediul virtual referitoare la un presupus furt de asfalt folosit la lucrările de reabilitare din cartierul Ostroveni, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea face următoarele precizări:
Observând lucrătorii DADP care efectuau, în cursul zilei de vineri, 14 septembrie, lucrări de reabilitare în zona Pieței Ostroveni, administratorul unei asociații de proprietari din acest cartier i-a rugat pe muncitori să îi dea o cantitate mică de asfalt, într-un lighean pe care îl avea în portbagajul maşinii personale, fiindu-i necesară pentru a astupa o groapă din parcarea dintre blocuri aferentă asociației de proprietari. Muncitorii au dat curs acestei solicitări punând în recipientul respectiv câteva lopeți de asfalt, iar administratorul l-a folosit în scopul declarat.
Drept urmare, postările de pe rețelele sociale conform cărora se fură asfalt cu complicitatea lucrătorilor de la DADP sunt lipsite de fundament real întrucât acesta a fost folosit pentru remedierea unei probleme existente tot pe domeniul public. Apreciem vigilența unor cetățeni ai municipiului dispuşi să semnaleze posibile fapte reprobabile, dar, înainte de a le răspândi în spațiul public virtual, ar fi de preferat să le înainteze instituțiilor abilitate să le lămurească şi să le soluționeze. Precizăm că salariații DADP care au fost implicați în acest incident au fost sancționați cu reducerea cu 10% a salariului pentru nerespectarea procedurilor de lucru.
• Biroul de Presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea