Consumuri frauduloase de apă la Perișani


• mai mulți consumatori au fost prinși cu racorduri ilegale din conductele Apavil
În urma înregistrării unor pierderi semnificative din rețeaua de apă potabilă care alimentează comuna Perișani, începând cu data de 22.08.2018, societatea Apavil SA a demarat acțiunea de depistare a pierderilor de apă în această comună.
Verificările efectuate de echipele operative ale societății, dotate cu echipamente CCTV și camere video de inspecție branșamente, au dus la concluzia că nu există fisuri sau deteriorări ale conductelor de alimentare cu apă potabilă, fapt care a determinat investigarea stării branșamentelor consumatorilor. Din cei 343 consumatori, au fost verificați până în prezent 55, iar dintre aceștia doar 33 au fost găsiți în regulă. Au fost depistate, în principal, branșamente de tip „by – pass” care ocoleau contorul de apă în scopul sustragerii de la înregistrarea consumului.
Având în vedere faptul că furtul de apă din sistemul public de alimentare cu apă constituie infracţiune în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se pedepseşte potrivit prevederilor Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, Societatea Apavil SA va face plângere penală pentru furt tuturor consumatorilor care au fost depistați că fură apă. De asemenea, în perioada următoare, vor fi efectuate verificări în toată aria de delegare, acolo unde se înregistrează pierderi nejustificate.
• Compartimentul mass – media al Apavil SA