Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la raport


• de la probleme cu calamitățile și până la atribuirea locuințelor modulare
Agendă încărcată a prefectului pentru marți, 12 februarie. Dacă de dimineață, se vor purta discuții legate de situația pestei porcine africane, după-amiază va fi întrunit, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea. Pe ordinea de zi a ședinței se vor afla următoarele teme:
• „Situațiile de urgență înregistrate pe raza județului Vâlcea, în perioada 01 ianuarie – 11 februarie 2019”, materialul urmând să fie prezentat de către Valeru Amza, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea și de către Paul Din, directorul Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare – filiala Vâlcea;
• „Măsuri pentru asigurarea tranzitării debitelor de viitură pe râul Bistrița, la confluența cu pârâul Stăncălău (Iazul Morților), în zona debușării în acumularea Băbeni”, și-n acest caz materialul va fi prezentat de către Valeru Amza, directorul SGA Vâlcea și de către Constantin Tîrşi, directorul Sucursalei Hidrocentrale Vâlcea;
• „Prezentarea situației de urgență, determinată de prezența unor arbori doborâți în zona de promenadă a izvoarelor de apă minerală nr. 8 – 14 din orașul Băile Olănești, județul Vâlcea”, materialul va fi prezentat de către Alexandru Săraru, șeful Ocolului Silvic Râmnicu Vâlcea.
De asemenea, pe ordinea de zi se mai află: „Situația participării personalului planificat la pregătirea în domeniul situațiilor de urgență a reprezentanților instituțiilor prefectului şi a personalului cu funcții de conducere şi atribuții în domeniul situațiilor de urgență din administrația publică locală, servicii descentralizate şi deconcentrate în anul 2018 conform O.I.G.S.U. nr. 1502/IG din 10.01.2018”, materialul va fi prezentat de către col. Leontin Valeriu Pătru, prim adjunctul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea și care mai este situația construcțiilor ușoare din elemente modulate aflate la dispoziția CJSU Vâlcea.