Cinefilii vâlceni, invitați la filme gratuite


• proiecțiile au loc în fiecare zi de joi, la Biblioteca Județeană
Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Europe Direct Vâlcea și cei ai Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” anunță că, începând cu 15 septembrie, la sediul „citadelei” culturii vâlcene vor începe mai multe proiecții cinematografice. Astfel, Centrul Europe Direct Vâlcea din Biblioteca Județeană vă invită la seria de filme documentare „KineDok powered by One World Romania” (ediția a II-a), care va avea loc în perioada septembrie – noiembrie 2016.
Astfel, începând cu 15 septembrie, de la ora 19.00, în sala de conferințe începe acest program cu filmul documentar „Căminul meu”. Documen­tarul prezintă o poveste intrigantă despre o familie neobișnuită din Kiev care luptă împotriva injustiției imobiliare. Este vorba de o femeie, capul familiei cu patru copii, care încearcă să salveze ferma familiei, înconjurată în prezent de cartiere moderne. Familia o susține, deși nu fiecare membru îi împărtășește țelul.

Date despre program:

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar creativ demarat în anul 2015 de Asociația One World România, organizator național. Programul a fost initiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Institute of Documentary Film – Republica Cehă, Filmtopia – Slovacia, Eclipse Film – Ungaria, ReStart – Croația, Krakow Film Foundation – Polonia, Bergen International Film Festival – Norvegia). De asemenea, on-line puteți consulta pagina: http://www.kinedok.net/.
Informațiile prezentate ne-au fost oferite de către Dana Rădulescu și Ioana Mazilu-Manolescu, consilieri de comunicare ai Centrului Europe Direct Vâlcea.

Posting....