Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

2 decembrie 2020

„Cîlea a fost alături de pensionari; ne-a sprijinit în refacerea patrimoniului”


• declară Grigore Răban, președinte CARP Râmnicu Vâlcea

raban„Dacă aș împărți activitatea mea profesională, aș împărți-o în patru: perioada 61 – 68 când am lucrat la fostul raion Horezu, ca șef al Oficiului Teritorial Horezu; perioada 68 – 92 când am lucrat la OCOT Vâlcea, perioada 92 – 96 ca parlamentar și cea actuală, ca șef al CARP Râmnicu Vâlcea. Am făcut această împărțire pentru că-n perioada 68 – 92 l-am cunoscut pe Cîlea prin munca ce a desfășurat-o atât la OCOT, la OIF, după aceea la Direcția Agricolă, cât și-n cea desfășurată ca parlamentar, pentru că-n permanență am avut contacte lucrative cu acesta în domeniul aplicării legilor fondului funciar, unde dumnealui a dat un sprijin deosebit pentru îmbunătățirea aplicării Legii 18/1991 și a contribuit la definitivarea amenda­mentelor la corectarea acesteia. Poate că nu întotdeauna am putut să avem satisfacții pentru îmbu­nă­tățirea legii, dar preocupare a fost. Satisfacții au avut cei care n-au respectat-o și mă refer nu numai la legea fondului funciar, ci și la legile silviculturii, pricopsindu-se în neștire. În ceea ce privește colaborarea cu răposatul, putem demonstra și prezența acestuia cu diferite ocazii la CARP, atât în adunările noastre, cât și cu ocazia recunoașterii/reconsiderării patrimoniului funciar/imobiliar al unității”, a precizat, pentru ziarul nostru, Grigore Răban, președinte CARP Râmnicu Vâlcea, referindu-se la Ion Cîlea, fostul președinte al CJ Vâlcea, și la colaborarea fructuoasă cu acesta.
Redăm, mai jos, Procesul verbal încheiat cu ocazia Adunării CARP Râmnicu Vâlcea, din 29 martie 2008, când a fost prezent și răposatul șef al județului:
„Cu acordul celor prezenți, se dă cuvântul d-ului ing. Cîlea Ion – vicepreședintele CJ Vâlcea – care, personal, se simte onorat pentru invitație că poate participa la adunarea generală a CARP, având în vedere că este informat de buna activitate desfășurată de colectivul de conducere și rezultatele obținute în perioada 2004 – 2008, pentru care transmite sincere felicitări. Este evidentă grija manifestată de acești oameni minunați, care, conform activității desfășurate, au urmărit rezolvarea problemelor membrilor CARP. Personal, s-a simțit întotdeauna alături de oamenii de vârsta a III-a. Consideră că este de actualitate proverbul „Cine nu are bătrâni, să-i cumpere”, deși bătrânii, în toate cazurile, nu sunt de vânzare; de la vârstnici se poate culege ce este mai bun.
„În cuvântul său, d-nul Ion Cîlea prezintă situația grea a pensionarilor în ceea ce privește veniturile și puterea de cumpărare cu toate că, în ultima perioadă, s-a simțit o creștere a acesteia, însă explozia prețurilor la alimente, întreținere etc. a stopat într-o oarecare măsură eforturile. A menționat că, față de 2004, consumul de alimente este în scădere față de anii anteriori. În cele două camere ale Parlamentului – PSD a prezentat unele amendamente la legile votate în folosul pensionarilor; s-a referit la biletele de la CFR pe care mulți pensionari nu le-au putut folosi în anii anteriori. La încheiere, felicită din nou colectivul de muncă al CARP și promite în continuare că va fi alături de conducerea care va fi aleasă și de pensionari”.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Pensionari