Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

14 aprilie 2021

Chiar dacă a pierdut în Danemarca, Vâlcea continuă să spere la calificarea în grupele Cupei EHF


• echipa noastră a arătat, în prima repriză a jocului de azi, că se poate lupta de la egal la egal cu Herning-Ikast
În urmă cu puțin timp, s-a încheiat partida contând pentru prima manșă a turului III al Cupei EHF dintre Herning-Ikast Handbold (fosta Midtjylland) și SCM Râmnicu Vâlcea. Jocul disputat în Danemarca, pe care l-ați putut urmări în direct prin intermediul transmisiunii directe de pe site-ul nostru, realizată cu sprijinul oficialilor clubului râmnicean, a fost unul destul de încrâncenat pe parcursul primei reprize, cu foarte puține goluri. Echipa noastră a fost mai bună pe parcursul primelor 25 de minute și a condus în multe momente. Până în minutul 20, se marcaseră doar șapte goluri, tabela indicând 4-3 în favoarea elevelor lui Florentin Pera. Danezele au restabilit egalitatea în minutul 25 (scor 5-5), pentru ca echipa gazdă să treacă în avantaj, pentru prima dată, abia în minutul 28 (scor 6-5). Repriza s-a încheiat cu un scor mai neobișnuit pentru handbal, prin prisma numărului foarte redus de goluri marcate de ambele echipe, gazdele intrând la „cabine” cu un avantaj de două goluri, scor 7-5.

Danezele, mai bune după pauză doar zece minute

Jocul gazdelor nu a strălucit în prima repriză, vâlcencele fiind de multe ori mai bune pe teren. Nimic nu anunța capacitatea gazdelor de a se motiva atât de puternic la vestiare și de a reveni parcă într-o nouă formulă de la vestiare. Pauza s-a dovedit un sfetnic bun pentru daneze, jucătoarele de la Ikast fiind mai lucide și determinate (și mai norocoase, de ce să nu recunoaștem) după revenirea de la vestiare. Primele zece minute din actul secund au fost critice pentru echipa noastră, danezele reușind să obțină avansul care, după cum s-a observat în ultimele 20 de minute ale întâlnirii, s-a păstrat până la final. În minutul 39, Ikast avea un avantaj de șase goluri, tabela de marcaj indicând 12-6 în favoarea danezelor. În pofida unor schimbări inspirate și a timpului de odihnă cerut în momente cheie ale partidei, luciditatea antrenorului Florentin Pera nu prea le-a ajutat pe fetele care au fost trimise în teren.
Vâlcea a început să puncteze cu mai mult sârg după minutul 40, însă nici danezele nu s-au lăsat mai prejos, poarta Yuliyei Dumanska fiind perforată în mai multe rânduri. Cele două echipe au mers cap la cap în cea ce privește diferența de pe tabela de marcaj, ecartul de șase goluri fiind foarte des întâlnit pe parcursul reprizei secunde. În minutul 50, spre exemplu, Ikast conducea cu 17-11. Diferența maximă de scor în partida din această după-amiază a fost consemnată în minutele 58 și 59, atunci când Ikast a avut șapte goluri avantaj (scor 21-14, respectiv 22-15). La ultima fază, arbitrul a dictat lovitură de la șapte metri în favoarea formației noastre, iar diferența de șase goluri s-a refăcut. Scorul final al întâlnirii a fost favorabil danezelor, tabela indicând 22-16 pentru Herning-Ikast.

Elevele lui Pera, condamnate să câștige returul la minim șapte goluri

Duminica viitoare, pe 18 noiembrie, într-un meci programat cu începere de la ora 15.30, SCM Râmnicu Vâlcea și Herning-Ikast se vor întâlni în manșa retur. Partida din Sala Sporturilor „Traian”, ce va fi susținută în fața vulcanicului public vâlcean, reprezintă o șansă pentru ca elevele antrenorului Florentin Pera să își revanșa în fața danezelor. Pentru calificarea în grupele Cupei EHF, jucătoarele de la SCM nu au nevoie de o simplă victorie, ci de un succes la minim șapte goluri diferență. Victorie care, după aspectul jocului de azi din prima repriză, nu credem că ar fi tocmai imposibil de obținut. Suntem convinși că publicul vâlcean va fi încă o dată cel de-al optulea jucător al echipei noastre și că danezele nu se pot impune în Sala Sporturilor. Important este însă ca fetele noastre să se motiveze la maximum, să nu devină timorate după înfrângerea de astăzi și să creadă în șansa lor până la capăt. În 60 de minute, șase goluri nu sunt tocmai imposibil de recuperat!

Până la returul cu Ikast, meci greu la Cisnădie

Staff-ul tehnic și jucătoarele de la SCM Râmnicu Vâlcea nu pot începe de pe acum pregătirea meciului retur cu Ikast. Asta pentru că, joi, echipa noastră va avea de susținut un meci foarte importat în campionatul intern. În etapa a X-a a Ligii Florilor de handbal feminin, vâlcencele vor evolua la Cisnădie, în fața Măgurei din localitate. Meciul din județul Sibiu se anunță unul foarte dificil pentru ambele formații, Vâlcea și Cisnădie fiind implicate în lupta pentru clasarea pe podiumul întrecerii.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Handbal