„Ceramica de Hurez” se integrează în peisajul cultural european


• la standul românesc din Tarragona, a fost o afluenţă de public extraordinară, demonstraţiile la roată şi atelierele de iniţiere creând o emulaţie deosebită
 

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară „Depresiunea Horezu”, cu sprijinul Primăriei oraşului Horezu, a participat la începutul acestei luni la a XX-a ediţie a Târgului internaţional de ceramică din La Galera (Tarragona, Spania). Această participare s-a realizat la invitaţia organizaţiei „Lo Cadub”, membră a Asociaţiei Localităţilor Centre de Ceramică din Spania (AeCC).

Pentru punctarea acestei etape a integrării „ceramicii de Hurez” în peisajul cultural european, s-a derulat o conferinţă de presă ocazionată de prezentarea participării la acest târg. Evenimentul condus de primarul Ilie Fârtat s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Asociaţiei „Depresiunea Horezu”, situată în incinta Casei de cultura „Constantin Brâncoveanu” Horezu. „În fiecare an, o ţară se bucură de privilegiul de «invitat de onoare». La această ediţie jubiliară, România a fost aleasă să fie reprezentanta ceramicii europene. Arta ceramicii populare tradiţionale româneşti a fost reprezentată de Giubega Ion Sorinel, Tănăsescu Viorel şi Avram Iulia, meşteri reprezentativi din Horezu care au expus şi au prezentat publicului vizitator lucrări din ceramică de mare valoare, realizate în stil tradiţional”, a declarat primarul Ilie Fârtat.