Ceasul rău


Igienizarea terenului l-a lăsat fără furaje

În data de 3 aprilie, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs într-o gospodărie din comuna Dănicei, sat Glodu.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unui depozit de furaje construit din lemn cu învelitoare din şiţă pe o suprafaţă de 21 mp., un depozit de cereale pe o suprafaţă de 12 mp. După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri situate în imediata apropiere. Conform primelor verificări, incendiul s-ar fi declanşat în urma folosirii focului deschis în spaţii deschise, pentru igienizarea terenului.

Incendii peste incendii la vegetaţia uscată

• 13 vâlceni transportaţi la Urgenţe

Pompierii militari au inter­venit în şase situaţii de urgenţă, produse în localităţile Râmnicu Vâl­cea, Mihăeşti şi Drăgăşani.  Astfel, pompierii militari au intervenit pentru stingerea vegetaţiei uscate de pe o suprafaţă totală de aproxi­ma­tiv 11 hectare. Cercetările preli­mi­narii arată că flăcările s-au de­clanşat în urma folosirii focului des­chis în spaţii deschise pentru igie­ni­z­area terenului. Valoarea pagubelor este nesemnificativă. Alte cinci incendii din localităţile Malaia, Horezu, Guşoieni, Cernişoara şi Amărăşti au fost stinse de membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din fiecare localitate, pompierii militari fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia ar fi scăpat de sub control.

Pe lângă intervenţiile de stin­gere a incendiilor, angajaţii din ca­drul ISU Vâlcea au acţionat şi pen­tru acordarea primului ajutor me­dical în cazul a 13 persoane, aces­tea fiind transportate de urgenţă la cele mai apropiate unităţi medicale.

Foc nesupravegheat, o tonă de fân ars

Tot marţi, 3 aprilie, angajaţii ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu la un depozit de furaje, din comuna Buneşti, sat Cornet. Până la stingerea incendiului au ars: un depozit de furaje construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. şi apro­xi­mativ o tonă de fân. După aproximativ 40 de mi­nute de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat de la un foc lăsat nesupravegheat, aprins de proprietar pentru igienizarea terenului.