Ceasul rău


Doi cetățeni britanici, ajutați de polițiștii vâlceni

În data de 25 iulie, o femeie, cetăţean britanic, a solicitat ajutorul poliţiştilor vâlceni pentru localizarea fratelui său cu care a pierdut legătura. De asemenea, două zile mai târziu, un bărbat s-a prezentat la sediul poliţiei, fiind identificat în persoana căutată.  Bărbatul a precizat că în tot acest timp şi-a căutat sora. Acesta a întâmpinat dificultăţi pentru că nu cunoştea zona. Pe timpul şederii, celor doi nu le-a fost adusă atingere drepturilor fundamentale. Cele două persoane de cetăţenie britanică şi-au continuat deplasarea spre teritoriul Bulgariei. La aceiași dată, poliţiştii din Brezoi au oprit pentru legitimare un alt bărbat. Întrucât bărbatul nu poseda documente, până în momentul stabilirii identităţii, aceasta a fost găzduit  la un centru de plasament din zonă. În urma verificărilor efectuate în colaborare cu criminaliştii din cadrul Serviciului Criminalistic, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză este un bărbat de 20 de ani, din județul Argeş. Acesta  figura ca dispărut la Postul de Poliţie Mărăcineni – IPJ Argeş. În data de 27 iulie, tânărul a fost luat acasă de către rude.

Accidentele rutiere la sfârşit de săptămână, nelipsite

La data de 28 iulie, un tânăr de 22 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus pe DN 67- Bărbăteşti, un autoturism marca Rover, iar la efectuarea unui viraj la dreapta, pe fondul neadaptării vitezei, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism marca Opel, condus de o femeie de 24 ani, din orașul Călimăneşti. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară  a conducătorului auto şi pasagerilor din autoturismul Opel. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar femeii i-au fost recoltate probe de sânge la Spitalul Judeţean Vâlcea în vederea stabilirii alcoolemiei. La data de 27 iulie, un bărbat de 62 ani, din oraşul Băile-Olăneşti a condus un autoturism marca Renault pe strada Republicii, iar la un moment dat a accidentat o femeie de 42 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care traversa strada prin loc nepermis. 

Pietonul accidentat a fost transportat la spitalul Judeţean Vâlcea. Atât conducătorul auto, cât  şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. De asemenea, un tânăr de 20 ani, din orașul Horezu, a condus pe DN 67 – Slătioara, un autoturism marca BMW, iar la  km 142+750 m, pe fondul vitezei neadaptate la ieşirea dintr-o curbă, acesta a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă, intrând într-un cap de pod. Din accident a rezultat rănirea sa uşoară, fiind transportat la Spitalul orăşenesc Horezu. În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Accident mortal pe DN 64

Un grav accident a avut loc în data de 27 iulie. Un bărbat de 35 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus un auto marca Opel, pe DN 64 – Ioneşti, iar la km. 81+300 m, a acroşat cu partea dreaptă față o femeie de 39 ani, din comuna Ioneşti și un minor de patru ani, din comuna Olanu. Aceștia se deplasau în calitate de pietoni pe partea carosabilă. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a pietonilor, care au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Vâlcea, pentru primirea de îngrijiri medicale.

Ulterior, femeia a decedat, iar minorul a fost diagnosticat  cu traumatism cranio cerebral minor şi policontuzii. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Amenzile „au curs” în week-end

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii oraşului Băile Govora au acţionat pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică, prevenirea infracţiunilor îndreptate împotriva patrimoniului, cât şi pe linie rutieră. Cu această ocazie, au fost legitimate 45 de persoane şi au fost controlate 37 de autovehicule, fiind aplicate șapte sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.160 lei. De asemenea au fost constatate două infracţiuni rutiere.

Un bărbat de 34 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism, a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie nu mai era valabilă. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. Totodată, poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Milcoiu şi PP Budeşti au organizat o acţiune în localităţile  Budeşti şi Goleşti, având ca obiectiv prioritar identificarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă normele legale, precum şi prevenirea faptelor antisociale. Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost identificate nouă persoane de sex feminin care atrăgeau persoane de sex masculin pentru a întreţine relaţii sexuale cu aceştia în vederea obţinerii de foloase materiale. Faţă de persoanele identificate s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii nr.61/1991R. Valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 4.500 de lei.

Mai mult, la data de 27 iulie, reprezentanți ai poliţiei au acţionat pentru îndrumarea, supravegherea şi controlul traficului rutier pe DJ 605 A  – Berbeşti.

Oamenii legii au oprit pentru control un motoscuter, condus de un bărbat de 30 de ani, din comuna Alunu. În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal.