Ceasul rău


trenuri_valceaMoarte suspectă anchetată de poliție

În urmă cu două săptămâni, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare au fost sesizaţi cu privire la faptul că un impiegat în cadrul staţiei CF Bujoreni a anunţat accidentarea unei persoane de către un tren InterRegio. La faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi un criminalist din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea, care au constatat că trenul InterRegio 1725, care circulă pe relaţia Braşov – Craiova, la km.299+500 a accidentat mortal o femeie. Din primele verificări s-a stabilit că mecanicul de locomotivă a dat semnale acustice de atenţionare, însă acestea au fost fără rezultat asupra persoanei. Asupra acesteia nu s-au găsit bunuri şi nici acte de identitate.
Recent, po­liția a anunţat, prin intermediul unui comunicat, că în urma interogării bazelor de date, poliţiştii Serviciului Criminalistic au identificat-o pe femeie. Aceasta are 32 de ani și provine din oraşul Călimăneşti, ea fiind recu­noscută de membrii familiei.

 

Accident mortal în Bălcești

La data de 4 ianuarie, în jurul orei 17.30, un bărbat, de 40 de  ani, din oraşul Bălceşti, în timp ce conducea o autoutilitară, la Km. 68 + 900, din cauza neatenţiei în conducere a acroşat un pieton care împingea un cărucior încărcat cu lemne. În urma impactului, a rezultat decesul bărbatului în vârstă de 61 de ani, din oraşul Bălceşti, acesta fiind transportat la morga Bălceşti, în vederea efectuării necropsiei.

Alcoolul face victime

La data de 5 ianuarie, în jurul orei 17.00, un bărbat, de 37 ani, din municipiul Drăgăşani, a condus o bicicletă în localitate, iar la un moment dat, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra ghidonului şi a căzut pe partea carosabilă. În urma impactului, bărbatul a suferit vătămări corporale şi a fost transportat la Spitalul municipal Drăgăşani, unde i s-a stabilit diagnosticul iniţial de: TCC acut închis, traumatism coloană cervicală, traumatism picior drept şi umăr stâng. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Viteza mare, factorul principal al accidentelor

La data de 6 ianuarie, un bărbat, de 60 ani, din comuna Vaideeni, a condus pe DN 67- Horezu, un autoturism marca Dacia, iar la km 151 + 800, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a derapat şi a lovit o femeie, de 47 ani, care se deplasa în calitate de pieton pe trotuar. Din accident a rezultat rănirea uşoară a femeii, de 47 de ani, care a fost transportat la spital, unde i s-a stabilit diagnosticul de contuzie umăr stâng. Conducătorul auto au fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltată şi o probă biologică de sânge.

Conducători auto prinși încălcând normele legislaţiei rutiere

La data de 4 ianuarie, poliţiştii vâlceni au depistat un tânăr, de 19 de ani, din comuna Orleşti, în timp ce conducea un autoturism marca Ford pe D.J. 678 – Drăgoeşti. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit că acesta  nu posedă permis de conducere. În cauza se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunii  de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. La data de 6 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea – Biroul de Ordine şi Siguranţă Publică, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au oprit pentru efectuarea unui control de rutină un autoturism marca Opel, condus de o femeie, de 22 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că numărul de circulaţie provizoriu era expirat. Astfel, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.