Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2021

Ceasul rău


Primii şoferi beţivi ai noului an

La data de 1 ianuarie, în jurul orei 08.24, C. Bogdan, de 22 ani, din comuna Măldăreşti, a condus pe DN. 65 C, pe raza localităţii Măldăreşti, din direcţia Oteşani către Horezu, un autoturism marca Renault, iar la  Km 108+50 m.,  pe fondul vitezei excesive şi a consumului de alcool, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune frontală cu un stâlp de lemn de la reţeaua telefonică, situat în partea stângă a drumului.  În urma impactului, autoturismul s-a răsturnat şi a luat foc, arzând în totalitate. Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat la Spitalul orăşenesc din Horezu, unde i s-a stabilit diagnosticul de politraumatism prin accident rutier, precum şi rănirea uşoară a pasagerei A. M., de 16 ani, care ocupa locul din dreapta spate în autoturism, aceasta fiind diagnosticată cu contuzie genunchi stâng. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul respirat, fiindu-i recoltate şi două probe de sânge. Cercetările continuă.

Tot în prima zi a noului an, în jurul orei 14.35, C. Marinel, de 34 ani, din municipiul Râmnicu Valcea, a condus un autoturism marca Ford Focus pe strada Calea lui Traian, având o alcoolemie de 0.76 mg/l alcool  pur în aerul expirat.

În cauză, s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

A doua zi, la ora 23.20, H. Alexandru, de 25 ani, din oraşul Călimăneşti, a condus un autoturism marca Audi pe strada 24 Ianuarie din localitate, din direcţia Berislăveşti – Călimăneşti, iar pe fondul consumului de alcool,  a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a derapat spre stânga, părăsind partea carosabilă, intrând astfel într-un pod de ciment, de pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a lui H. Alexandru, care a fost diagnosticat cu fractură deschisă femur stâng,  precum şi a pasagerei dreapta faţă în autoturism, H. Luminiţa, care a fost diagnosticată cu fracturi oase nazale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal.

În aceeaşi zi, în jurul orei 06.11, M. Mihai, de 27 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism marca Audi pe strada Matei Basarab din municipiu, a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, după care a părăsit locul accidentului.  În urma verificărilor efectuate, tânărul a fost identificat de poliţişti la scurt timp după accident, şi, fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o îmbibaţie alcoolică de 0.91 mg/l alcool  pur în aerul expirat. Tânărului i s-a întocmit dosar penal.

Start „fructuos” pentru hoţii de lemne

La data de 2 ianuarie,  poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti au fost sesizaţi despre faptul că, persoane necunoscute sustrag material lemnos din punctul  Ruptoarea, de pe malul stâng al râului Olteţ, din oraşul Bălceşti. Având în vedere cele sesizate, oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi i-au identificat pe M. Cristian, din comuna Valea Mare şi C. Marian, din comuna Diculeşti, în timp ce tăiau material lemnos, specia plop, pe care îl depozitau într-o căruţă, urmând să îl transporte la locuinţa lui N. Dan, din localitate, unde aceştia lucrau ca zilieri. Până la momentul surprinderii, cei 2 bărbaţi încărcaseră în atelajul hipo mai multe bucăţi de material lemnos, specia plop, de dimensiuni de aproximativ 50-60 cm.

Persoanele depistate s-au supus procedurilor poliţieneşti, fiind conduse la Ocolul Silvic Bălceşti, unde s-a procedat la confiscarea întregii cantităţii de material lemnos, care a fost predată şi lăsată în custodie ocolului silvic până la clarificarea situaţiei de fapt, urmând ca cei 2 bărbaţi identificaţi de poliţişti să fie sancţionaţi contravenţional potrivit prevederilor Legii 171/2010.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized