Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Ceasul rău


trenuri_valceaPoliţia TF nu iartă nimic

În cursul săptămânii trecute, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat activităţi în vederea prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane, combaterii faptelor de natură contravenţională şi penală, a fenomenului de călătorie frauduloasă.

Prin acţiunile întreprinse şi a acţiunilor executate în ramura transporturi feroviare împreună cu salariaţii CFR cu drept de control, au efectuate 10 controale, au fost patrulate 55 de trenuri şi 38 de staţii, au fost depistaţi 91 călători frauduloşi, fiind încasate suprataxe în valoare de 686 lei, aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1800 lei şi legitimate 78 persoane.

De asemenea, la data de 15 octombrie, poliţiştii l-au fost identificat pe Ion S., de 50 ani, din municipiul Slatina, judeţul Olt, care, aflându-se sub influenţa alcoolului pe perimetrul Staţiei CF Rm. Vâlcea, a adresat insulte şi expresii jignitoare mai multor călători aflaţi în staţie.

Pentru modul în care acesta s-a exprimat a fost sancţionat cu amendă conform L nr. 61/1991.

În ziua de 17 octombrie, poliţiştii l-au identificat pe minorul D. C., în vârstă de 17 ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, care nu-şi justifica prezenţa în complexul Staţiei CF Bujoreni. Astfel că în urma verificărilor s-a stabilit că minorul este plecat de la domiciliu de aproximativ 3 săptămâni fără acordul părinţilor. Acesta a fost internat în Centrul nr. 4 Râmnicu Vâlcea, fiind informate organele de poliţie competente despre acest aspect.

Împreună cu jandarmi şi organe de control CF vor fi continuate activităţile de prevenire a faptelor care aduc atingere patrimoniului C.F. sau călătorilor şi în perioada următoare.

politia_rutieraAlt val ameţitor de amenzi în trafic

• poliţiştii vâlceni au desfăşurat, în acest sfârşit de săptămână, acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor de natură contravenţională şi penală

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii vâlceni din cadrul structurilor de rutieră şi ordine publică au controlat 1097 de autovehicule, au legitimat 1100 de persoane, au aplicat 484 de sancţiuni contravenţionale şi au constatat încălcări ale prevederile legale.

Astfel, sâmbătă seara, la ora 21.00, pe timpul efectuării serviciului de patrulare, poliţiştii Postului de Poliţie Sălătrucel şi Berislăveşti, l-au depistat în trafic pe M. Dan, de 27 de ani, din comuna Glăvile, în timp ce conducea un autoturism pe DC 13, fără a poseda permis de conducere. În cauză, conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumuri publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Tot sâmbătă, între orele 17.00 – 21.00, poliţiştii din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciu Investigarea Fraudelor, au desfăşurat o acţiune pe linia proprietăţii intelectuale şi a combaterii comercializării produselor contrafăcute, la punctele de lucru ale mai multor societăţi comerciale situate în municipiul Râmnicu Vâlcea. Poliţiştii au confiscat produse ce prezentau suspiciuni de contrafacere, respectiv produse ce aveau aplicate etichete cu siglele unor mărci înregistrate renumite, fiind oferite spre vânzare. Au fost ridicate în vederea confiscării 46 de produse, stabilindu-se o valoare totală a comercializării de aproximativ 5.000 lei. Au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, principalii suspecţi riscând o pedeapsă cu închisoare de până la trei ani sau amendă între 50.000 şi 150.000 lei.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized