Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Accidente rutiere datorate consumului de băuturi alcoolice şi neatenţiei

Luni, 9 iulie, în jurul orei 18.00, Gabriel C., de 49 ani, din Băbeni, în timp ce conducea pe DN 64, pe raza localităţii Băile Olăneşti – Olăneşti Sat, la km 132+450m, un autoturism marca Dacia, a acroşat cu aripa dreapta-faţă pe D. I., de 9 ani, din oraşul Băile Olăneşti, care a traversat prin loc nepermis şi fără să se asigure. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea, fiind diag­nosticată cu TCF acut şi fractură fără deplasare a piramidei nazale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,49 mg/l, fiindu-i recoltate 2 probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, urmând a se da soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

*

Pe 9 iulie, ora 16.00, Mihai P., de 27 ani, din comuna Olanu, a condus un moped, neînregistrat, pe raza comunei Drăgoeşti, judeţul Vâlcea, iar într-o curbă la dreapta a pierdut controlul asupra mopedului, căzând pe partea carosabilă. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a Gheorghiţei R., de 19 ani, din comuna Drăgoeşti, pasageră pe moped, fiind transportată la Spi­talul Municipal Drăgăşani, diagnosticată ulterior cu traumatism cranian, tra­u­matism coloană lombară şi plagă contuză la genunchiul drept. După produ­ce­rea accidentului, Mihai P. a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea orga­ne­lor de poliţie, fiind identificat în jurul orei 18.00, pe raza comunei Olanu. În momentul identificării, conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul Municipal Drăgăşani, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mandate de arestare duse la îndeplinire

În această săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Crimi­nale – Biroul Urmăriri, au reuşit punerea în aplicare a 4 mandate de executare. Doi bărbaţi din municipiul Drăgăşani au fost identificaţi şi reţinuţi, în urma emiterii de către instanţa de judecată a mandatelor de executare a pedepsei cu închisoarea pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat. Este vorba despre Ilie C., de 25 de ani, care a fost condamnat de Judecătoria Slatina la 4 ani închisoare pentru săvârşirea unui furt dintr-o locuinţă, comis în data de 31 octombrie 2011, în comuna Vultureşti şi Constantin P., de 36 de ani condamnat de Judecătoria Drăgăşani la 4 ani şi 7 luni, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat în municipiul Drăgăşani, de unde a sustras mai multe bunuri. Condamnaţii au fost arestaţi, fiind ulterior încarceraţi în Penitenciarul Colibaşi. De asemenea, în cursul lunii iunie s-a reuşit identificarea a două persoane date în urmărire internaţională, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. Violeta M., de 22 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea a fost condamnată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt calificat comis în municipiu, în data de 3 martie 2008, de unde a sustras mai multe bunuri. A fost dată în urmărire internaţională şi a fost identificată în Franţa, fiind ulterior extrădată. În prezent, aceasta se află încarcerată la Serviciul Independent de Reţinere şi Arestare Preventivă. Tomică N., de 36 de ani, din comuna Muereasca, a fost condamnat de Judecătoria Râmnicu Vâlcea la 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, fapte săvârşite în luna martie a anului 2010, ca urmare a unui conflict produs pe stradă.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized