Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Furtul de cărbune, „sport” tot mai popular

Poliţiştii de la Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea au fost sesizaţi că mai multe persoane sustrag cărbune din vagoanele aflate în Antestaţia CET-ului din comuna Mihăeşti. Totul s-a petrecut joi, la prânz şi î baza celor sesizate, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, ocazie cu care i-au surprins în flagrant pe Gheorghe D. şi Robert G., ambii din comuna Ticuşu, judeţul Braşov, care transportau cu două atelaje hipo cantitatea de 1850 kg cărbune. Întreaga cantitate de cărbune identificată asupra celor doi a fost ridicată în vederea confiscării. Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere penală a suspecţilor pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Pietonii, actorii principali în două accidente succesive

ambulanta2Joi, în preajma orei 13.25, pe strada Calea Bucureşti, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton. Astfel, Iulian P., de 44 de ani, din mu­ni­cipiul Galaţi, în timp ce conducea un autoturism marca DACIA LOGAN, pe DN 7, la km 174+100m., l-a lovit cu partea dreaptă faţă a autotu­rismului pe minorul L. G., de 5 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, care se angajase în fugă în traversarea străzii, prin loc nepermis şi fără să se asigure.  În urma impactului, a rezultat rănirea pietonului, care a suferit leziuni uşoare, fiind diagnosticat cu  escoriaţii cot drept. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot joi, în jurul orei 19.00, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la un accident de circulaţie care s-a produs pe strada Rapsodiei din municipiul Rm. Vâlcea. Echipajul deplasat la faţa locului a constatat că Constantin V., de 27 ani, din municipiul Rm. Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism marca VW GOLF în municipiul Rm. Vâlcea, din direcţia Nord – Sud, la intersecţie cu strada Matei Basarab, după ce a virat la stânga, nu i-a acordat prioritate de trecere lui Nicolae I., de 64 ani, din comuna Bengeşti, judeţul Gorj, care se angajase în traversarea străzii pe marcajul pietonal.

În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a bărbatului, care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde a fost  diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, contuzie genunchi stâng, contuzie şold drept.

Totodată, la testarea cu aparatul etilotest poliţiştii au stabilit că victima avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost testat şi el cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vedere stabilirii alcoolemiei.

Ultimul val de amenzi – 7.210 lei

În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele judeţului Vâlcea, în scopul  prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere. Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au  întocmit un număr de 56 procese verbale, fiind aplicate 77 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 7210 lei. Au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 9 permise de  conducere, din care 20 pentru depăşirea limitei vitezei legale.

De asemenea, poliţiştii au constatat o infracţiune privind conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere. Astfel, joi seara, în jurul orei 19.20, poliţiştii, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră, au oprit pentru control, în comuna Mihăeşti un autoturism marca FORD condus de Veronica G., de 30 ani, din municipiul Rm. Vâlcea.

Cu ocazia efectuării verificărilor, oamenii legii au constatat că aceasta  nu poseda permis de conducere valabil pentru nicio categorie auto. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii au identificat suspecţii în cazul unui furt produs în oraşul Băbeni

Joi dimineaţa, la ora 08.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băbeni au fost sesizaţi că  persoa­ne necunoscute au pătruns, în mod repetat, în curtea unei fostei can­tine aparţinând unei societăţi comerciale din localitate, de unde au sustras mai multe obiecte din fier, iar dintr-o magazie învecinată au sustras mai multe ţevi metalice şi sticle cu băuturi alcoolice.

În baza celor sesizate, la faţa lo­cului s-a deplasat echipa opera­tivă în vederea efectuării cerce­tă­rilor, ocazie cu care s-a constatat că locaţia de unde au fost sustrase bunurile nu este asigurată cu pază şi nu este prevăzută cu cameră de supraveghere. Poliţiştii au demarat imediat o anchetă reuşind identifi­carea principalilor suspecţi şi recu­perarea parţială a bunurilor sus­trase, iar în urma verificările efec­tua­te, au stabilit că toate cele 3 per­soane au pătruns atât în incinta fostei cantine cât şi a magaziei, prin efracţie, de mai multe ori, şi din interior, au sustras mai multe sticle de băuturi alcoolice şi obiecte din material feros. Este vorba de Remus C., Mihaela I. şi Daciana R., toţi din oraşul Băbeni faţă de care se fac acum cercetări pentru docu­mentarea întregii activităţi infrac­ţionale şi tragerea la răspundere pe­nală a acestora.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized