Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Razie puternică în zona Brezoi

Poliţia a încheiat săptămâna printr-o amplă acţiune în nordul ju­de­ţului. Astfel,  în urma investiga­ţii­lor şi a activităţilor specifice  efec­tuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecă­to­ria Brezoi şi cu sprijinul Compar­ti­mentului de Operaţiuni Speciale Vâlc­ea a fost organizată o acţiune complexă, la care au participat aproximativ 70 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ju­deţean Vâlcea, respectiv Servi­ciu­lui de Investigare a Fraudelor, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Ordine Publică, Ser­viciului de Intervenţie Rapidă, Po­liţiei oraşului Călimăneşti şi Poliţiei oraşului Brezoi şi lucrători din cadrul Direcţiei Judeţene  Accize şi Operaţiuni Vamale Vâlcea.

În cadrul acestei acţiuni, au fost efectuate 14 percheziţii domiciliare în oraşului Brezoi, comuna Câineni şi comuna Racoviţa, ocazie cu care au fost identificate si ridicate în vederea cercetărilor aproximativ 9.000 ţigarete fără timbru fiscal ori cu timbru fiscal de Serbia, 225 litri motorină fără documente legale, aproximativ 30 litri alcool etilic, 23 recipiente cu capacitate de 20 l fiecare goale cu miros de alcool, 5 sticle a câte 1 litru cu aromă/colo­rant de rom şi vişine, 61 recipiente goale a câte 1 litru fiecare pe eti­cheta cărora era inscripţionat „Alcool Serbia”, 13 baxuri a câte 45 bucăţi recipiente de 5  l fiecare şi un sac cu capace de plastic pentru acestea, 3 sticle de whisky fără ban­derole fiscale, 21 sticle vin pro­ducţie Italia, 91 săpunuri şi 50 bu­căţi pastă de dinţi. Raportul oficial menţionează că se efectuează cer­cetări faţă de un grup de  10 per­soane sub aspectul săvârşirii in­frac­ţiunilor de deţinere în afara an­trepozitului fiscal sau comer­cia­li­zarea pe teritoriul României a pro­duselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate neco­respunzător ori cu marcaje false şi de contrabandă săvârşită de două sau mai multe persoane împreună, în stare de libertate.

Accidentul care a marcat sfârşitul de săptămână

Vineri dimineaţă, în jurul orei 9.20, un nou accident grav s-a consemnat pe străzile Râmnicului. Potrivit raportului Poliţiei,  Gabriel S., de 40 de ani, din comuna Copăceni a condus autoturismul  Volkswagen, pe DN 64 Stolniceni, în direcţia Drăgăşani, iar la km.109+220 m nu a păstrat distanţa corespunzătoare în mers şi a  intrat cu partea faţă în partea spate a autoutilitarei marca Ford, condus în aceeaşi direcţie de mers de Nicolae  D., de 44 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care se afla oprit pentru a vira la stânga.

Astfel că autoutilitara a fost proiectată pe contrasens, intrând în coliziune frontală cu autoturismul marca Dacia Duster, condus  de Marian B., de 54 ani, din municipiul Craiova.

În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a lui Gabriel S., diagnosticat cu “ TCC acut minor, contuzie toracica, T.V.C. „ şi a  Luminiţei S., de 35 de ani, diagnosticată cu “epistaxis post-traumatic” şi rănirea gravă a lui Nicolae D., diagnosticat cu “TCC acut grav, comă gs 6, traumatism coloana cervicala, traumatism umăr drept” şi a lui  Marian  B., diagnosticat cu “ traumatism coloana lombara cu fractura L 5”.

Ultimele condamnări la închisoare

În data de 29 martie a.c., poliţiştii de la Biroul Urmăriri împreună cu cei din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti au reuşit identificarea şi reţinerea lui Bogdan P., de 20 ani, din oraşul Berbeşti, condamnat la 4 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunile  de viol, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, având dreptul de a  conduce suspendat şi  încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul pentru conducere pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere. Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că infracţiunile au fost comise în noaptea de 13/14 aprilie 2011, în oraşul Horezu. Totodată,  s-a  procedat şi la identificarea şi reţinerea  lui Ilie S., de 23 de ani, din oraşul Berbeşti, care a fost conadamnat de Judecătoria Horezu pentru o perioadă de  2 ani şi 8 luni, pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere.

În sarcina acestuia, magistraţii Judecătoriei Horezu au reţinut faptul că tânărul în ziua de 5 decembrie 2010 a fost depistat în trafic de către poliţişti, în oraşul Horezu, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

De asemenea, în data de 30 martie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroul Urmăriri au reuşit identificarea şi reţinerea  lui Adrian D., de 28 de ani, din municipiul Drăgăşani, care a fost condamnat de Judecătoria Drăgăşani, pentru o perioadă de  1 ani şi 3 luni, pentru comiterea infracţiunii de  furt calificat.

În sarcina acestuia, magistraţii Judecătoriei Drăgăşani au reţinut faptul că, bărbatul în perioada  27 februarie – 07 martie 2010 a furat din incinta unei societăţi comerciale din localitate două bazine din aluminiu, prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 5550 lei, acesta fiind recuperat în totalitate. Condamnaţii au fost arestaţi şi ulterior încarceraţi în Penitenciarul Colibaşi în vederea executării pedepsei.

Bilanţul de week-end al Poliţiei Rutiere

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea şi-au încheiat săptămâna printr-o amplă acţiune pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi în vederea prevenirii eveni­men­telor rutiere şi a depistării con­du­cătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Cu ocazia activităţilor desfăşu­rate, poliţiştii din cadrul Serviciului Ru­tier au  controlat  167 autovehicule, au reţinut 4 permise de conducere şi au întocmit 38 procese verbale,  apli­când 58 de sancţiuni contra­ven­ţio­nale, din care 14 pe linia transportului de mărfuri. Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Drăgăşani, în urma ac­ţiunii desfăşurate,  au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4630, au controlat 44 de auto­ve­hicule şi legitimat 46 de persoane .

De asemenea, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea au aplicat 51 de sancţiuni contra­ven­ţionale, în cuantum de 10240 lei, au controlat 77 de autoturisme şi legiti­mat 165 de persoane.

Poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie Ru­rală Horezu, în timp ce efectuau ser­viciul de patrulare pe DN 67, în  loca­litatea Slătioara, au oprit pentru control un autovehicul marca Volks­wa­gen, condus de către Emilia S., din comuna Stroeşti. Cu ocazia efectuării controlului, s-a stabilit faptul că autori­zaţia de circulaţie provizorie era expirată din data de 28 februarie a.c.. Astfel că în cauză se efectuează cer­cetări sub aspectul săvârşirii infrac­ţiu­nilor de conducere pe drumurile pu­blice a unui autovehicul neînma­tri­culat şi cu numere false de înma­tri­culare.

Vineri noapte, în jurul orei 03.05, poliţiştii rutieri au oprit pentru control pe DN7, în localitatea Budeşti un auto­turism marca Volkswagen. Poli­ţiş­tii au stabilit că autoturismul era con­dus de  Ionuţ B., de 19 ani, din co­muna Creţeni, iar în urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat că acesta avea o alcoolemie de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de con­ducere a unui autovehicul pe drumu­rile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized