Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Accident produs din cauza unui conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice

În data de 11 martie, ora 03.35, Marian P., de 25 de ani, din oraşul Bălceşti, în timp ce conducea autoturismul marca Audi pe DJ 605, în oraşul Berbeşti, la kilometrul 71+600m,  pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a vitezei excesive, a pierdut controlul direcţiei de mers, părăsind partea carosabilă spre dreapta, unde a lovit cu partea din faţă a autovehiculului o platformă din beton. Din accident a rezultat decesul lui Sorin B., de 25 de ani, din oraşul Bălceşti, pasager aflat în partea dreaptă a autoturismului, care a fost transportat la Morga Spitalului din Sineşti precum şi rănirea uşoară a conducătorului autoturismului auto.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, acestuia fiindu-i recoltate ulterior probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Împotriva  acestuia s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor producerii evenimentului.

În vederea prevenirii accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, reamintim conducătorilor auto care sunt efectele alcoolului la volan, aşa cum relevă studiile de specialitate:

–  la 0,1g/l alcool pur în sânge (120 ml bere, 50 ml vin, 15 ml spirtoase) – încep deja să apară tulburări de comportament care pot produce probleme în capacitatea de a conduce autovehiculul;

– la 0,2 g/l alcool pur în sânge (240 ml bere, 100 ml vin, 30 ml spirtoase) – se instalează dereglarea reflexelor şi întârzierea timpului de frânare;

– mai mult de 0,8g/l alcool pur în sânge (960 ml bere, 400 ml vin, 120 ml spirtoase) – scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, se dereglează răspunsul la stimulii optici şi auditivi.

Conduceau pe drumurile publice cu permisul suspendat

La finele săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi în vederea prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

La data de  09 martie, în jurul orei 07.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băbeni au procedat la oprirea pentru un control de rutină, pe strada Dragoș Vrânceanu, a microbuzului marca Volkswagen, condus de Grigorie  D., din orașul Băbeni. Cu această ocazie s-a constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, întrucât la data de 08 martie, permisul de conducere i-a fost reţinut pentru săvârşirea contravenţiei de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, eliberându-i-se în acest sens dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

În aceeaşi zi, în jurul orei 17.45, poliţiştii rutieri l-au depistat pe DN 7, în localitatea Racoviţa, pe Florin I., de 27 ani, din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, în timp ce conducea un autoturism Mercedes având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal şi riscă până la 3 ani de închisoare.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized