Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2021

Ceasul rău


Acţiuni de supraveghere a traficului rutier efectuate de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele judeţului Vâlcea în scopul  prevenirii evenimentelor rutiere şi a depistării conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, poliţiştii din cadrul Serviciului Ru­tier au controlat 100 de autovehicule, în­tocmind un număr de 54 procese verbale, fiind aplicate tot atâtea sancţiuni contra­ven­ţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 11.840 lei, fiind reţinute şi două permise de conducere. Dintre contravenţiile aplicate, ponderea cea mai însemnată o deţin cele care sancţionează depăşirea regimului legal de viteză prevăzut pe un sector de drum – 20; de asemenea au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale pe lina transportului rutier public de persoane.

La data de 12 februarie, ora 19.48, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băbeni au fost sesizaţi prin SNUAU 112, de către un conducător auto al unui autobuz, cu privire la faptul că, în timp ce conducea autovehiculul pe D.N.64, în localitatea Băbeni, din direcţia Râmnicu Vâlcea – Dră­găşani, din sens opus o autoutilitară, marca DAF, a acroşat autobuzul, producând avarierea oglinzii retrovizoare stânga, spargerea geamului lateral de la şofer şi fisurarea parbrizului, iar conducătorul autoutilitarei a părăsit locul accidentului.

Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului, unde au stabilit că cele sesizate se confirmă, iar în urma verificărilor efectuate pe D.N.64, în dreptul unei societăţi comerciale din oraşul Băbeni, a fost identificată o autoutilitară marca DAF care prezenta avarii la oglinda retrovizoare stânga. A fost identificat conducătorul auto, Cornel B., de 40 de ani, din comuna Dobroteşti, judeţul Teleorman.

Conducătorul autoutilitarei  a negat implicarea în evenimentul rutier şi a refuzat să prezinte documentele personale şi ale autoutilitarei pentru control. El a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge, la interval de o oră, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului.

În aceeaşi zi, în jurul orei 21.40, Alexandru  M., de 25 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea în timp ce conducea autoturismul marca Mercedes, la intersecţia străzilor Nicolae Iancovescu şi Calea lui Traian, pe fondul neacordării de prioritate a intrat în coliziune cu un  autoturism marca Jeep, condus de Cristian R., de 40 de ani, din aceeaşi localitate, provocându-i avarii. În urma testării cu aparatul etilotest a lui Alexandru M.  a rezultat o alcoolemie de 0.59mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Tânărului i s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Având în vedere prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie referitoare la ninsorile care sunt anunţate în această perioadă, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea recomandă să adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei) şi să păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a opri în condiţii de sigu­ranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile (la o viteză de rulare de 60 km se recomandă păstrarea unei dis­tanţe de aprox. 40 m).

Cercetaţi pentru braconaj piscicol

La data de 10 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 2 Poliţie Rurală Milcoiu au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a braconajului piscicol pe râul Olt, intitulată „Stop Braconajului”. Obiectivul acesteia a fost identificarea persoanelor ce comit acte de braconaj piscicol pe raza localităţilor arondate Secţiei, riverane Râului Olt.

Cu ocazia acţiunii, oamenii legii l-au identificat pe Remus B., de 19 ani, din com.Ioneşti, Anghel M., de 41 de ani şi Călin P., de 28 de ani, ambii din Râmnicu Vâlcea, în timp ce pescuiau, ilegal, cu plase de tip monofilament. Cei trei sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit cu orice unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare şi deţinere şi utilizare de unelte şi plase de tip monofilament. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării unelte monofilament, care vor fi predate ulterior la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură Vâlcea.

Cercetat pentru săvârşirea a patru infracţiuni la regimul circulaţiei

La data de 11 februarie, în jurul orei 03.30, poliţiştii rutieri din cadrul Inspecto­ratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au efectuat semnalul de oprire pentru un auto­turism, marca Ford, cu numărul de înma­triculare provizoriu. Deoarece condu­că­torul auto nu a oprit la semnalul poli­ţiş­tilor, s-a procedat la urmărirea autotu­ris­mului în trafic.

Pe strada I.C. Brătianu, din Rm. Vâl­cea, conducătorul auto a pierdut controlul vola­nului şi a intrat în coliziune cu un alt auto­vehicul parcat regulamentar, în afara părţii carosabile. Șoferul vinovat de produ­ce­rea evenimentului rutier a părăsit ulterior locul faptei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea conducătorului auto, respectiv Constantin A., de 24 de ani, din comuna Mihăeşti. Din verificările în bazele de date, oamenii legii au constatat că tânărul nu figurează ca deţinător de vreo categorie de permis de conducere valabil pentru autovehiculul condus. În continuare se vor efectua cercetări faţă de Constantin A.  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, fără a poseda permis de coducere şi părăsirea locului accidentului.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized