Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Accident soldat cu un rănit grav la Olăneşti

La mijlocul săptămânii trecute, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la un accident de circulaţie în care a fost implicat un pieton, în oraşul Băile Olăneşti. Echipajul deplasat la faţa locului a constatat că Petre V., de 22 ani, în timp  ce conducea autoturismul marca Volswagen, pe DN 64, în localitatea Băile Olăneşti, a fost surprins de apariţia Ioanei O., de 70 de ani, din aceeaşi localitate, care în calitate de pieton a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure, astfel fiind acroşată cu oglinda stângă . În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost transportat la Spitalul Judeţean Vâlcea şi diagnosticat cu fractura femur picior stâng. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge,în vederea stabilirii alcoolemiei. În prezent, bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Fugiţi din calea legii, ajunşi pe mâna Poliţiei

În zilele de 8 şi 9 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Inves­tigaţii Criminale – Biroul Urmăriri au organizat şi executat  acţiuni având ca scop depistarea şi prinderea persoanelor pe numele cărora erau emise mandate de executare a unor pedepse privative de libertate.

Astfel că, la data de 8 februarie a.c., oamenii legii l-au identificat  pe Pavel A., de 28 ani, din comuna Să­lă­trucel, împotriva căruia Judecă­to­ria Brezoi a emis, în aceeaşi zi, un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de 2 ani şi a stabilit plata unei amenzi în valoare de 1500 lei, pentru comi­te­rea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autove­hicul având permisul de conducere suspendat.

În sarcina acestuia, magistraţii au reţinut faptul că, în data de 14 martie 2010, a fost depistat în tra­fic, de poliţiştii rutieri din judeţul Vâl­cea, şi nu a oprit la semnalele aces­tora. Bărbatul a fost oprit, iar  în urma verificărilor în bazele de date  poliţiştii au stabilit că Pavel A. avea permisul de conducere sus­pen­dat până la  emiterea sentinţei judecătoreşti în cauza în care  era cercetat  pentru conducere pe dru­mu­rile publice sub influenţa băutu­rilor alcoolice.

Condamnatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, urmând să fie transferat la un penitenciar în vederea executării pedepsei.

De asemenea, în data de 9 fe­brua­rie a.c., poliţiştii din  cadrul  Poli­ţiei municipiului Drăgăşani, în urma acţiunii organizate împreună cu poliţiştii din cadrul Serviciului In­vestigaţii Criminale – Biroul Urmăriri  au identificat şi reţinut, în municipiul Drăgăşani, pe Laurenţiu B., din  ace­­eaşi localitate. Pe numele aces­­tuia Judecătoria Drăgăşani a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru o perioadă de un an şi şapte luni, pentru comiterea infracţiunii de conducere pe dru­murile publice a unui autovehicul fără a deţine permis de conducere.

Astfel, Laurenţiu B., în noaptea de 15/16 mai 2011 a fost depistat în trafic, pe DJ 678, în timp ce con­du­cea autoturismul marca Fiat. În momentul solicitării documentelor de către poliţişti, acesta a recu­nos­cut că nu deţine permis de con­du­cere. În prezent, bărbatul  este încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspec­to­ra­tului de Poliţie Judeţean Vâlcean.

Bărbat de 47 de ani, îngheţat în comuna Slătioara

Miercuri seara, la orele 22:26, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Horezu au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la faptul că Ion Ş., din comuna Slătioara nu a revenit la domiciliul unei persoane pe care o îngrijea. Cu ocazia deplasării la faţa locului şi în urma primelor verificări, poliţiştii  au stabilit că bărbatul  a plecat în jurul orei 04.00, spre pădurea din apropiere, în direcţia “Dealul Măgurii”.

În dimineaţa  zilei următoare, poliţiştii au continuat căutarea bărbatului în zona deluroasă şi în jurul orei 12.30 au identificat cadavrul bărbatului căzut în zăpadă, într-o zonă acoperită de rugi, pe culmea dealului Măgura. La examinarea exterioară a cadavrului, nu au fost identificate urme vizibile de violenţă sau de altă natură şi a fost luată măsura transportării cadavrului la morga Spitalului Horezu, pentru efectuarea necropsiei .Din primele concluzii ale medicilor legişti a rezultat că  infarctul miocardic şi refrigerarea sunt cauzele medicale ale morţii. În cauză, se vor efectua cercetări urmând a se da soluţie procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized