Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Alcoolul, „şofer” tot mai prezent pe drumurile judeţului

Luni, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Horezu au desfăşurat mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere produse de conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, la ora 03.55, poliţiştii comparti­mentului rutier l-au depistat, pe DN 67, în oraşul Horezu, pe Nicolae P., de 53 ani, din comuna Costeşti,  care conducea un autoturismul Dacia. Conducătorul auto emana vapori ce păreau a fi de alcool, motiv pentru care poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, iar acesta a indicat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Horezu unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de con­ducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Şi poliţiştii din municipiul Drăgăşani s-au confruntat, în aceeaşi zi, cu o situaţie asemănătoare. Ei au reuşit de­pis­tarea lui Alexandru R., de 60 ani, din locali­tate, care conducea un autoturism marca Dacia, pe strada Rahova din municipiul Drăgăşani, având o alcoolemie de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani.

Tot luni dimineaţa, la ora 01,25, poliţiştii Ser­viciului Rutier l-au depistat pe Robert I., de 19 ani, din Rm. Vâlcea, care conducea un auto­tu­rism Opel Astra, pe Calea lui Traian, din muni­cipiul Rm. Vâlcea, fără a deţine permis de conducere. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibaţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărului i s-a întocmit dosar penal şi este cercetat sub aspectul infracţiunilor de condu­cere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru a reduce riscul victimizării din accidente rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, poliţiştii rutieri recomandă conducătorilor auto care au consumat alcool să nu se urce la volan.

politia_rutiera1Urmărit internaţional de autorităţile italiene, prins de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii din cadrul Secţiei nr 5. Poliţie Rura­lă Amărăşti împreună cu specialiştii Birou­lui Urmăriri, în urma schimbului de date şi infor­maţii prin intermediul Biroului Sirene Naţio­nal din cadrul Centrului de Cooperare Poli­ţienească Internaţională, aparţinând Inspectoratului Ge­ne­ral al Poliţiei Române, pe linia mandatelor euro­pene de arestare, au reuşit identificarea şi reţi­nerea lui Sorin S., de 24 ani, din comuna Amă­răşti, urmărit internaţional de autorităţile judi­ciare din Italia, pentru comiterea de infracţiuni informatice.

Bărbatul este cercetat pentru organizarea de licitaţii false şi tranzacţionări fictive de diferite bunuri, activităţi desfăşurate în Italia, în peri­oada 2008-2009.

Sorin S, a fost prezentat, în data de 9 ianua­rie, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti în vederea emiterii ordonanţei de reţi­nere pentru 24 de ore şi a validării manda­tului european de arestare.

Poliţiştii au identificat suspecţii în cazul unui furt produs în comuna Dăeşti

Luni, la ora 08.45, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea au  surprins  în flagrant două persoane care au pătruns în incinta unei locuinţe din comuna Dăeşti, de unde au sustras mai multe bunuri.

Cu ocazia cercetărilor efectuate la faţa locului poliţiştii au constatat că cei doi tineri, Ionuţ V, de 24 ani şi Ionuţ F., de 13 ani, ambii din comuna Dăeşti,  au furat un panou din lemn cu dimensiunea de 2 m pe 1,5 m.

În prezent, cei doi tineri sunt cercetaţi sub aspectul infracţiunilor de furt şi furt calificat, iar poliţiştii Secţiei nr. 1 poliţie Rurală Rm. Vâlcea efectuează investigaţii pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere penală.

În vederea prevenirii şi combaterii furturilor din locuinţe, poliţiştii vâlceni recomandă proprietarilor de case nelocuite să păstreze relaţiile bune cu vecinii deoarece ei pot recunoaşte sau depista un răufăcător în curte, la uşa sau fereastra casei nelocuite şi să protejeze ferestrele de la subsol şi cele de la parter cu grilaje metalice.

80 de amenzi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Vâlcea au acţionat în scopul prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere, a infracţiunilor contra patrimoniului, a infracţiunilor contra persoanei şi a stabilirii ordinii şi liniştii publice.

Astfel, poliţiştii râmniceni au legitimat 144 de persoane şi au aplicat  80 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 15.170 lei.  În cadrul acţiunilor au fost controlate 75 de autovehicule, au fost reţinute 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, iar la doi conducători auto  le-a fost reţinut certificatul de înmatriculare.

În perioada 9-10 ianuarie, poliţiştii Biroului Ordine Publică şi ai Secţiilor de Poliţie Rurală nr. 1 Rm. Vâlcea şi nr. 2 Milcoiu au asigurat ordinea şi liniştea publică prin combaterea infracţiunilor stradale şi impunerea regulilor de convieţuire socială în municipiul Rm. Vâlcea şi localităţile rurale arondate de celor două secţii de poliţie.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized