Ceasul rău


Cadavru găsit la Drăgăşani

Miercuri, poliţiştii muni­cipiului Drăgăşani au fost sesi­zaţi prin dispeceratul Poliţiei Locale Drăgăşani că în lacul de agrement din incinta unui complex din localitate, se află un cadavru. În urma verifică­rilor, poliţiştii au constatat că este vorba de o tânără de 19 ani, din co­muna Ştefăneşti. Aceasta a plecat de la domiciliu, în data de 3 ianuarie, spunând părinţilor că urmează să se deplaseze la nişte rude, în municipiul Slatina. Primele examinări au arătat faptul că pe cap, gât, trunchi şi mem­bre nu există urme de violenţă. Pen­tru o expertiză amănunţită şi efectua­rea necropsiei, cadavrul a fost trans­portat la morga Spitalului Municipal Dră­găşani. Cercetările vor continua în vederea stabilirii cu exactitate a cau­zelor decesului tinerei, iar în funcţie de rezultatul necropsiei urmând să fie dată soluţia procedurală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

Traversarea străzii prin loc nepermis: o nouă victimă la Ioneşti

Miercuri, ora 12.30, în localitatea Ioneşti, a avut loc un accident rutier ce a produs rănirea gravă a unui pieton. Astfel, un tânăr de 22 ani din comuna Scundu, conducătorul unui autoturism, marca BMW, a accidentat o femeie, în vârstă de 81 ani, din lo­ca­litatea Ioneşti. Aceasta se angajase în traversarea străzii prin loc neper­mis şi fără să se asigure. Datorită im­pac­tului destul de puternic, bătrâna a fost transportată de la Spitalul Mu­nicipal Drăgăşani, unde a fost diag­nosticată cu „traumatism cranio-cere­bral acut închis, plagă arcadă stângă, traumatism cot stâng, stare coma­toasă”, ulterior la  Spitalul Judeţean Vâlcea. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat miercuri, 4 ianua­rie, pe DN 7, în localitatea Goleşti, un bărbat de 35 de ani, care conducea sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta este domiciliat în municipiul Cluj-Napoca şi posesorul unui auto­turism, marca Seat. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost dus la Spitalul Judeţean Vâlcea unde i s-au recoltat probe bio­logice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Activităţi desfăşurate de poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat acti­vităţi în vederea  prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică în staţii şi pe trenurile de persoane. Prin acţiunile desfăşurate împreună cu efective de jandarmi şi lucrători din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură con­tra­venţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren etc.) şi a fenomenului de călă­torie frauduloasă.  În urma celor 6 con­troale desfăşurate, au fost patru­late 33 de trenuri şi 33 de staţii şi s-au depistat 119 călători frauduloşi,  fiind aplicate două sancţiuni contraven­ţionale în valoare de 1000 lei.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea