Ceasul rău


hoti_1Au prins spărgătorul magazinului din Vaideeni

La data de 26 octombrie, poliţiştii din cadrul  Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Horezu, în urma verificărilor efectua­te, au reuşit identificarea unui cetă­ţean  din judeţul Olt, care, în perioada 23-26 octombrie, a pătruns în incinta unei societăţi comerciale din comuna Vaideeni de unde a sustras mai multe bunuri, tot acesta furând şi un case­ton dintr-un autoturism. Toate bunu­rile sustrase au fost identificate şi recu­perate, valoarea acestora fiind de aproximativ 700 lei. În cauză se efec­tuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Lipsa priorităţii l-a băgat în spital

Miercuri,  la ora 14.40 , un bărbat  de 49 ani, din Bucureşti a condus un autoturism marca Dacia Logan pe DN 7, în localitatea Goleşti. La km. 165+985m, circulând dinspre Rm. Vâlcea către Piteşti şi dorind să efec­tueze virajul la stânga, nu a acordat prioritate de trecere ansamblului for­mat dintr-un autotractor care tracta o semiremorcă, condus regulamentar din sens opus de un cetăţean  de 36 ani, din comuna Galicea, intrând în coli­ziune cu acesta. În urma acciden­tu­lui, o femeie de 23 ani, din Bucu­reşti, pasageră în autoturism, a fost transportată la Spitalul Judeţean fiind diagnosticată cu fractură incompletă stern, conducătorul auto Daciei fiind di­ag­nosticat cu contuzie toracică sim­plă. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind ne­gativ.

Prins la furat  puieţi de măr

La data de 26 octombrie a.c., la ora 09.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Nr.1 Rm. Vâlcea au fost sesizaţi tele­fonic de către o femeie cu privire la faptul că, în noaptea de 25/26 oc­tombrie a.c., persoane necunoscute au sustras din incinta societăţii circa 400 puieţi măr. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, în urma activităţilor des­fă­şurate au depistat în apropierea imo­bilului 50 puieţi măr, dintre cei sus­traşi de la ferma pomicolă. În urma verificărilor, a fost identificat un bărbat din satul Bârseşti, comuna Mihăeşti, care, în momentul în care a observat poliţiştii, a abandonat puieţii pe care-i avea asupra sa, astfel mai fiind recu­peraţi 354 puieţi măr. Cei 404 puieţi au fost predaţi reprezentanţilor so­cie­tăţii, valoarea acestora ridicându-se la suma de 4.800 lei. Pe numele bărbatului fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat.

Călători frauduloşi şi minori fugiţi din centre

• peste aceştia au dat poliţiştii de la Transporturi Feroviare

În această săptămână, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Vâlcea şi cei din cadrul posturilor de poliţie TF subordonate au desfăşurat acti­vităţi în vederea  prevenirii faptelor antisociale şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de  siguranţă pu­blică în staţii şi pe trenurile de per­soa­ne. Prin acţiunile desfăşurate îm­preună cu efective de jandarmi şi lu­cră­tori din cadrul CFR, s-a urmărit combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală (furturi de la călători, de la infrastructura feroviară, aruncări cu piatra asupra garniturilor de tren etc.) şi a fenomenului de călătorie frauduloasă.  În urma  activităţilor desfăşurate, au fost patrulate 45 de trenuri şi 30 de staţii, au fost depistaţi 74 călători frauduloşi, de la care au fost încasate suprataxe în valoare de 528 lei . De asemenea, au fost aplicate 7  sancţiuni contravenţionale în valoare de 2500 lei.  În acest context, lucrătorii din cadrul Postului TF Rm. Vâlcea, au identificat în zona  Staţiei CF Rm. Vâlcea,  doi minori de 13, respectiv 15 ani, care în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că au părăsit Centrul de Plasament nr. 5 din municipiu fără a anunţa personalul acestei instituţii. S-a luat măsura reinternării minorilor în respectivul centru de plasament.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea