Ceasul rău


Viteza ucide!

De la începutul acestui an, în Ro­mânia, au avut  loc 2590 de acci­dente rutiere datorate atât vite­zei excesive neadaptate la condițiile de drum cât și vitezei neregu­la­men­tare, acestea soldându-se cu 295 persoane decedate și 1172 rănite grav. Dintre acestea, 48 de acci­den­te s-au produs în județul Vâlcea, în urma cărora 7 persoane şi-au pierdut viaţa şi 32 de per­soane au fost rănite grav. În vede­rea reducerii riscului rutier, au fost organizate, în săptămâna  22.08. – 28.08.2011, la nivel naţional, acţiuni pentru impunerea respectării regi­mu­lui legal de viteză în zonele cu risc ridicat de producere a acci­den­telor. Activitatea face parte din cam­pania preventivă iniţiată în plan european de Organizaţia Poliţiilor Ru­tiere din Europa (TISPOL) la care România este parte. În acest sens, la nivelul Serviciului Rutier Vâl­cea au fost organizate zilnic acţiuni punctuale în trafic, în întregul județ,  pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere datorate vitezei. Astfel, în primele 4 zile din această săptămână, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au sancționat con­travențional 132 de conducători auto şi au reținut 3 permise de conducere.

Dosar penal pentru evaziune

În cursul zilei de joi, cu ocazia efectuării unui control pe linie eco­no­mică, poliţiştii din Drăgăşani îm­preună cu cei din Lungeşti l-au iden­tificat pe Claudiu M., de 41 ani, ad­m­inistratorul unei societăţi co­mer­ciale din comuna Lungeşti, care desfăşura activităţi de comerţ, fără a înregistra în evidenţele contabile activităţile desfăşurate.

Astfel, au fost identificate şi ridi­cate în vederea continuării cerce­tă­rilor un număr de 192 facturi fiscale neînregistrate în evidenţele con­ta­bile, poliţiştii constatând de aseme­nea că începând cu luna mai şi până în prezent, valoarea mărfii ru­late prin magazinul administrat de Claudiu M. se ridică la aproximativ 35.000 lei. Celui în cauză i s-a în­tocmit dosar penal pentru săvârş­i­rea infracţiunii de evaziune fiscală şi riscă până la 8 ani de închisoare. În continuare, se efectuează cer­ce­tări pentru recuperarea prejudi­ciu­lui.

24 de vitezomani sancţionaţi de poliţişti într-o singură zi

În numai 24 de ore, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Vâlcea au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea eveni­mentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circu­la­ţie. Aceştia au desfăşurat două acţiuni pe linie de prevenire a eveni­men­telor rutiere, au aplicat 45 sancţiuni contravenţionale şi 78 puncte pena­lizare. Dintre contra­ven­ţiile consta­ta­te, cele mai multe au fost aplicate pen­tru neres­pectarea regimului le­gal de viteză, respectiv 24, valoarea totală a sancţiunilor însumând 7.861 lei.

În activitatea desfăşurată au fost reţinute 3 permise de condu­ce­re, 2 certificate de înmatriculare, au fost sancţionaţi 2 conducători de mopede şi 3 pietoni.