Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

19 septembrie 2021

Ceasul rău


„Stranierii” din Italia şi Spania, la plimbare în maşini furate

În timp ce executau o acţiune preventivă de monitorizare a trafi­cului şi a reducerii riscului de pro­du­cere a evenimentelor rutiere, poliţiştii din Călimăneşti au iden­ti­ficat, un autoturism marca VW Golf, condus de Florin S., de 23 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, iar la verificarea autovehiculului în ba­ze­le de date ale poliţiei s-a constatat că numerele de înmatriculare apli­cate erau false, autoturismul figu­rând ca fiind furat din Spania în anul 2010. Pe numele conducă­to­ru­lui auto a fost deschis un dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de punere în circulaţie a unui auto­ve­hicul cu număr fals de înmatri­cu­lare, iar autoturismul a fost indis­po­nibilizat la sediul I.P.J. Vâlcea, în vederea clarificării situaţiei juridice a acestuia. De asemenea poliţiştii rutieri au fost sesizaţi de către re­prezentanţii Registrului Auto Ro­mân Vâlcea, că la sediul instituţiei din municipiul Râmnicu Vâlcea s-a prezentat o persoană care inten­ţiona să omologheze o motocicletă marca Suzuki, fabricată în anul 1998, despre care sunt suspiciuni că ar fi furată. În urma verificărilor în bazele de date ale poliţiei s-a constatat că aceasta figura ca fiind furată din Italia în anul 2006. Moto­cicleta a fost lăsată în cus­to­dia lui Florin C., din municipiul Râmnicu Vâlcea, fiind persoana care a prezentat-o la Registrul Auto Român, iar situaţia juridică a moto­cicletei urmează să fie stabilită prin corespondenţă cu autorităţile din Italia.

32 de vitezomani sancţionaţi de poliţişti într-o singură zi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au con­tinuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor ru­tiere, precum şi pentru conştien­ti­zarea conducătorilor auto şi a pie­to­nilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi par­ticipanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.  Aceştia au desfăşurat 2 acţiuni pe linie de pre­venire a evenimentelor rutiere, au aplicat 79 sancţiuni contra­ven­ţio­nale şi 97 puncte penalizare. Dintre contravenţiile constatate, cele mai multe au fost aplicate pentru neres­pec­tarea regimului legal de viteză, res­pectiv 32, valoarea totală a sanc­ţiunilor însumând 22.199 lei. În ac­tivitatea desfăşurată au fost reţinute 8 permise de conducere, 1 certificat de înmatriculare şi au fost sancţionaţi 2 conducători de mopede.

Joaca aduce mesajul

Consecinţele accidentelor de cir­­culaţie, nu de puţine ori, sunt ex­trem de neplăcute, repercusiunile acestora fiind resimţite uneori de-a lun­gul vieţii. La nivel naţional, cele două cauze principale de produ­ce­re a accidentelor rutiere sunt: vite­za (excesivă sau neadaptată la con­diţiile de drum) şi traversarea neregulamentară. Pentru a preveni accidentele rutiere produse pe fon­dul celor două cauze, Poliţia Ru­tie­ră Vâlcea a organizat, în parteneriat cu Centrul Informare Daune, acti­vi­tăţi în vederea conştientizării riscu­ri­lor care există în trafic. Astfel, în ziua de 13 august a.c., începând cu ora 10.00, în municipiul Rm. Vâl­cea, în parcarea Centrului Comer­cial River Plaza Mall, au avut loc mai multe concursuri interactive, instructiv-educative. Cei care deţin machete auto sau ghidate cu tele­co­menzi au fost în centrul atenţiei. Astfel, în cursul dimineţii partici­pan­ţii şi-au demonstrat din plin abili­tă­ţile de conducători auto pe circuite de off – road, iar după amiaza pe tra­­seele de mare viteză. De ase­me­nea, pentru toţi cei aflaţi în zonă s-a organizat şi concursul „Cel mai ci­vi­li­zat pieton”, câştigătorii fiind pre­mi­aţi cu maşini – machete şi diplome.
Scopul acestor activităţi  este acela de a prezenta, la scară redusă, care pot fi consecinţele accidentelor, evidenţiind totodată şi rolul pe care îl are adaptarea vite­zei la condiţiile de drum şi păs­trarea unei distanţe corespun­ză­toare faţă de autovehiculul din faţă, în cazul în care se impune frânarea de urgenţă.

Intervenţii pentru furtul forestier în Laloşu şi Făureşti

Poliţiştii din Laloşu şi Făureşti au organizat o acţiune pe linie silvică pentru prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos. Cu această ocazie, au fost depistate un număr de şase persoane care au transportat material lemnos fără a deţine documente de provenienţă. Cele şase persoane au fost sancţionate contravenţional, iar materialul lemnos a fost supus confiscării. De asemenea, oamenii legii au identificat cantitatea de 6 metri steri, lemn de foc, specia fag, acesta fiind ridicat şi predat organelor silvice pentru valorificare, poliţiştii continuând verificările pentru stabilirea provenienţei acestuia şi a persoanelor implicate în comiterea acestor fapte ilicite.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized