Ceasul rău


550 lei/persoană = prețul soluționării dosarelor din instanță

Poliţiştii din Horezu şi colegii lor din Pietrari au reuşit prinderea în flagrant a doi suspecţi în timp ce determinau mai multe persoane, din localitatea Pietrari, să le plă­tească suma de 550 lei/ persoană, în schimbul promisiunii că le vor soluţiona favorabil dosarele care le au pe rolul instanţelor de judecată sau la alte instituţii publice. Este vorba de doi bărbați de 31 și 48 de ani din comuna Săcelu, judeţul Gorj, care pentru a câştiga încrederea victimelor, folo­seau documente ce atestau calitatea lor de repre­zentanţi ai  O.N.G. “Forţa Naţională de Luptă Împotriva Abuzurilor Nedreptăţilor şi Corupţiei”. Cei doi s-au ales cu un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, iar cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale desfăşurată de cei doi, atât pe raza localităţii Pietrari cât şi a localităţilor  limitrofe.

Agenții de pază, la control

• unul din agenți a fost sancționat cu 100 de lei pentru că lipsea din post

Duminică noaptea, poliţiştii municipali au organizat o acţiune de verificare şi control a agenţilor economici şi ins­ti­tuţiilor publice, asigurate cu pază umană, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Acţiunea a avut ca scop verifi­carea   mo­dului  de executare a serviciului de către agenţii de pază, cu­noaşterea sarcinilor de serviciu şi a modului de inter­venţie în cazul unui incident în obiectivul păzit. Cu ocazia activităţilor desfăşurate, la o instituţie publică, a fost de­pis­tat un agent de pază care executa serviciul fără uniformă, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu suma de 100 lei. La un alt obiectiv verificat agentul de pază nu a fost găsit în post, împotriva sa urmând a fi dispuse măsuri legale de sancţionare. Poliţiştii au constatat nereguli şi în ceea ce priveşte modul de întocmire a registrelor necesare executării serviciului de pază şi au dispus măsuri urgente de remediere a acestor deficienţe. De asemenea, toţi agenţii de pază verificaţi au fost instruiţi cu privire la modul de executare a sarcinilor de serviciu, precum şi cu privire la modul de intervenţie şi sesizare în cazul producerii unui eveniment în obiectivul păzit.

Viteza și carosabilul umed l-au trimis în șanț

accidentatÎn data de 24 iulie, în jurul orei 11.00, pe DN7, în afara localităţii Racoviţa, s-a produs un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Astfel, în timp ce conducea o autouti­litară, marca Citroen, din direcţia Sibiu spre Râmnicu Vâl­cea, un bărbat  de 53 de ani, din Bucureşti, nu a adap­tat viteza de deplasare la condiţiile de drum (carosabil umed) şi a pierdut controlul asupra autovehiculului răstur­nându-se în şanţul de pe partea stângă a drumului. În urma acci­dentului a rezultat rănirea gravă a doi pasageri din Bu­cu­reşti şi rănirea uşoară a altui conducător auto. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Vâlcea în vederea acordării de îngrijiri medicale. Cercetările continuă.

Accident cu victime în Golești

Duminică, 24 iulie,  în jurul orei 13.50, pe DN7, în afara lo­ca­lităţii Goleşti, la km.163+588, s-a produs un accident ru­tier soldat cu victime omeneşti. Astfel, în timp ce condu­cea un autoturism, marca Renault Clio, din direcţia Râmnicu Vâlcea spre Piteşti, un bărbat de 63 ani din Târgu Jiu nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum şi într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pă­truns pe contrasens unde a intrat în coliziune frontală cu un autovehicul, marca Mercedes, condus regulamentar din sens opus de un cetăţeanul german. Din accident a re­zultat rănirea gravă a conducătorului auto, a unor pasageri și a cetăţeanului  german, care au suferit fracturi. Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean Vâlcea în vederea acordării de îngrijiri medicale. Cercetările continuă.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea