Ceasul rău


A decedat accidentată de un biciclist

Duminică, în jurul orei 21.25, pe strada Calea lui Traian din Călimă­nești s-a produs un accident rutier soldat cu decesul unei persoane. Astfel, în timp ce conducea o bici­cletă dinspre Sibiu către Râmnic, un tânăr de 21 de ani a accidentat o femeie de 59 de ani din Focșani care se angajase în traversarea stră­zii fără să se asigure. În urma acci­dentului, a rezultat decesul pietonului și rănirea ușoară a biciclis­tului. Cercetările continuă.

Amenzi pentru transportul lemnelor fără aviz

politia_rutiera1La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu colegii lor din cadrul Poliţiei Municipiului Drăgăşani şi cu reprezentanţi din cadrul I.T.R.S.V. Râmnicu Vâlcea au organizat o acţiune ce a vizat verifi­carea legalităţii transportului de material lemnos şi prevenirea delic­telor silvice, în zona Drăgăşani. Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost verificate un număr de 27 de autovehicule, au fost legitimate 38 de persoane, au fost aplicate un număr de 7 sancţiuni contraven­ţionale, în valoare totală de 4800 lei şi au fost confiscaţi 4 m steri lemn de foc, în valoare de 600 lei. Astfel, în zona municipiului Drăgăşani, a fost identificat un cetățean din oraşul Brezoi care trans­porta cu o autoutilitară cantita­tea de 2 m steri, lemn de foc, fără a deţine docu­mente legale de prove­nienţă şi înso­ţire. Faţă de acesta s-a luat mă­sura sancţionării con­tra­venţionale şi s-a dispus confiscarea materialului lemnos, care a fost predat organelor silvice, în vederea valorificării.

Au prins spărgătorul locuințelor din Crețeni și Prundeni

Poliţiştii din Creţeni au reuşit identificarea principalului suspect în cazul mai multor furturi din locuinţe, comise pe raza localităţilor Creţeni şi Prundeni, fapte ce se aflau în evidenţe cu autori necunoscuţi. Este vorba de un tânăr de 25 de ani, din comuna Creţeni, de la care poliţiştii au reuşit recuperarea mai multor bunuri furate (două biciclete, o lanternă, o lampă electrică cu led şi un  motofierăstrău),  în valoare de aproximativ 3000 lei, ce au fost restituite persoanelor vătămate. Faţă de suspect, magistraţii Parchetului Drăgăşani au dispus măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii continuă cercetările pentru docu­men­­tarea întregii activităţi infracţio­nale a suspectului şi tragerea la răs­pundere penală.

Și-a lăsat vecinul fără bunuri

Duminică dimineaţă, poliţiştii din Făureşti  au fost sesizaţi  de un cetățean din localitate, cu privire la faptul că de la locuinţa cumnatului său din satul Făureşti au fost sustrase 10 bucăţi de plasă sudată din fier beton.   Poliţiştii au demarat cercetările şi au reuşit identificarea principalului suspect, în persoana unui tânăr de 23 de ani, din comuna Făureşti. Oamenii legii au reuşit şi recuperarea parţială a bunurilor sustrase, pe care suspectul le vânduse unor persoane din loca­litate. Suspectul este acum cercetat în stare de libertate pentru furt calificat şi riscă o pedeapsă privativă de libertate de până la 15 ani închisoare.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea