Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

Ceasul rău


96 de sancțiuni pe linie rutieră, amenzi de peste 15.000 lei

La  data de 12 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică împreună cu cei de la Biroul Rutier au organizat acţiuni preventive, atât la nivelul munici­piului Râmnicu Vâlcea, cât şi în zona rurală arondată, acestea vizând menţinerea unui climat de ordine şi sigu­ranţă publică, identificarea persoanelor care co­mit fapte de natură penală sau contraven­ţională, pre­cum şi prevenirea evenimentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice. Cu ocazia acti­vi­­tăţilor desfăşurate, au fost controlate 124 de auto­ve­hicule, legitimate 145 persoane şi aplicate 96 de sanc­ţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.890 lei. Oamenii legii au mai constatat şi 8 infracţiuni din­tre care 2 la regimul rutier. Totodată, au fost reţinute 2 per­mise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare. Poliţiştii anunţă continuarea acţiu­ni­lor de acest gen şi extinderea lor la nivelul întregului judeţ.

Controale privind transportul lemnelor în Brezoi

Marți, în intervalul orar 05.00-08.00, poliţiştii din oraşul Brezoi, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Voineasa au organizat şi desfăşurat, pe  D.N. 7A, în oraşul Brezoi, activităţi de verificare a legalităţii transportului de material lemnos.  Cu această ocazie au fost controlate 10 autovehicule, legitimate 47 de persoane, aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.000 lei, fiind totodată confiscată cantitatea de 4 m.c. lemn de foc, care a fost predată organelor silvice în vederea valorificării.

7 luni, 25 de accidente cu mopediști

accident_motoNumai în cursul zilei de marți, în judeţul Vâlcea s-au produs două accidente rutiere în care au fost implicate mopede, iar într-unul din cazuri conducă­to­rul acestuia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Astfel, în jurul orei 14.20, în oraşul Băile Olăneşti, a avut loc un accident soldat cu rănirea gravă a unui conducător de moped. Un cetățean de 65 ani, din Băile Olăneşti, în timp ce conducea un moped neînregistrat pe strada Bradului din Olăneşti, pe fondul vitezei neadaptate, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a căzut pe partea carosabilă. În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a mopedistului, diagnosticat cu: traumatism cranio – cerebral minor, traumatism toracic cu fracturi costale. Victima a fost transportată la spital unde a şi rămas internată pentru efectuarea de investigaţii suplimentare. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. În aceeași zi, în jurul orei 21.15, pe D.J. 647, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea gravă a 2 persoane. Astfel, un bărbat  de 49 ani, din comuna Galicea, în timp ce conducea un moped pe D.J. 647, circulând din direcţia Băile Govora către Mihăeşti, datorită consumului de alcool şi a neatenţiei, a pierdut controlul direcţiei de mers într-o curbă la stânga, după care s-a dezechilibrat şi a căzut pe carosabil.  În urma impactului a rezultat rănirea corporală gravă a Marianei A., pasageră  pe moped, care a fost diagnosticată cu: traumatism toracic şi fracturi costale, precum şi a conducătorului de moped, diagnosticat la rândul lui cu: contuzie coloană cervico-toracală. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat şi probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De la începutul anului şi până în prezent în judeţ s-au înregistrat 25 accidente produse din vina mopediştilor, accidente soldate cu un mort, 8 răniţi grav şi 18 răniţi uşor.

15 șoferi au rămas fără permise de conducere

În conformitate cu ,,Planul de măsuri  privind reducerea riscului rutier pe Drumul Naţional 7,, în perioada 15 iunie – 15 septembrie a.c., în judeţul Vâlcea se desfăşoară acţiuni în trafic pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente pe această arteră.  Astfel, în  intervalul  04 – 10 iulie a.c.,  pe  D.N.7 au fost aplicate 329 sancţiuni contravenţionale, dintre care 221 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 pentru nerespectarea prevederilor H.G. 1777/2004, 37 pentru defecţiuni tehnice minore, iar 5 au fost pentru neutilizarea luminii de întâlnire pe drum european. Au fost reţinute în vederea suspendării 15 permise de conducere, 8 dintre acestea fiind pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a regimului legal de viteză prevăzut pe respectivul sector de drum, 5 pentru depăşire neregulamentară şi 2 pentru consum de alcool(peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat).  De asemenea, pentru defecţiuni tehnice au fost reţinute  8 certificate de înmatriculare, 5 pentru defecţiuni tehnice şi 3 pentru inspecţie tehnică periodică expirată. În perioada analizată pe D.N.7, pe sectorul de drum care tranzitează judeţul Vâlcea, a avut loc un singur accident rutier soldat cu o victimă şi s-au produs 7 tamponări,  iar prezenţa poliţiştilor rutieri a fost solicitată  prin 11 apeluri pe numărul unic 112. Reamintim conducătorilor auto că pe D.N. 7(E 81), în judeţul Vâlcea, la km. 200+615 m., se execută lucrări de refacere şi protecţie pe toată lungimea viaductului  ,,Cârligu Mic” (cca. 636m).  Astfel, începând cu data de 07 iulie a.c., pe acest tronson de drum se instituie  restricţii de circulaţie, cu respectarea semnalizărilor în vigoare. Circulaţia se desfăşoară  alternativ, pe câte un sens, folosindu-se semnalizarea cu semafor, iar în cazul în care coloanele de autovehicule depăşesc lungimea de un kilometru se  utilizează  semnalizarea cu piloţi de circulaţie. Restricţiile de circulaţie se aplică până în luna  noiembrie, pe toată durata zilei. Rugăm participanţii la trafic ca, în cazul în care vor circula pe acest traseu, să  circule preventiv şi să-şi rezerve o perioadă mai mare de timp pentru parcurgerea acestui tronson de drum.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized