Ceasul rău


Pompierii din Călimănești, locul I pe țară

• echipajul s-a clasat pe locul fruntaș la faza interjudețeană a unui concurs profesional

Marți, 12 iulie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vâlcea a organizat „Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare și serviciilor private pentru situații de urgență” – etapa interjudețeană. La competiție au luat parte șase echipe ale serviciilor private din județele Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Prahova și Vâlcea și patru servicii voluntare din Argeș, Dâmbovița, Dolj și Vâlcea. Câștigătoare au fost desemnate Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Călimănești și SPSU din Argeș. Serviciul pentru situații de urgență al SC Oltchim SA a ocupat locul secund. Câștigătorii vor participa la faza națională.

incendiu1Adăpost pentru animale și tone de fân, în flăcări

Pe data de 12 iulie, pompierii militari au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale al unei femei din comuna Grădiștea, sat Obislavu. Până la stingerea incendiului au ars suprastructura adăpostului de animale pe o suprafață de 10 mp și cinci tone de fân. Valoarea pagubelor însumează circa 4000 de lei, iar cauza o constituie căldura solară refractată prin obiecte.

Foc la pădurea Ocolului Silvic Voineasa

Tot în ziua de 12 iulie, angajații ISU Vâlcea au fost solicitați pentru stingerea unui incendiu izbucnit la litiera pădurii de foioase aparținând Ocolului Silvic Voineasa, în localitatea Brezoi, punctul Valea Seacă. Garda de Intervenţie Brezoi, în cooperare cu S.V.S.U. Brezoi, au intervenit pentru stingerea incendiului până la ora 21.00. Până la acea oră, au ars circa 0,5 ha vegetaţie uscată de la nivelul solului din pădure. Pentru a se ajunge la locul intervenţiei a fost nevoie de parcurgerea unei cărări în  rampă circa 1oră şi 30 min. de la drumul de acces. Intervenţia pentru stingerea incendiului a continuat și ieri.