Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ceasul rău


Cinci șoferi au devenit pietoni

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea con­du­cătorilor auto şi a pietonilor cu pri­vire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circu­la­ţie. Aceştia au desfăşurat două ac­ţiuni pe linie de prevenire a eveni­men­telor rutiere şi au aplicat 68  sanc­ţiuni contravenţionale, în valoare de 4.168 lei. Şi de această dată, cele mai multe sancţiuni contravenţionale, respectiv 37, au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. În activitatea desfăşurată au fost reţinute şi 5 permise de condu­ce­re, unul pentru depăşire nere­gu­lamentară, 3 pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/h şi unul pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Șoferul s-a băgat în depășire, pietonul a fost accidentat

Luni, în jurul orei 11.20, pe D.N. 64, în oraşul Băbeni, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea unui pieton, care s-a angajat în traver­sarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure. Cetățeanul de 55 de ani, din municipiul Drăgăşani, în timp ce conducea un autoturism, din di­recţia Râmnicu Vâlcea – Drăgăşani, la km 97+550 m., fiind angajat în de­pă­şirea unui alt autovehicul, a lovit o femeie de 61 de ani, din satul Valea Mare, care se angajase în traver­sa­rea străzii de la dreapta spre stânga, prin loc nepermis şi fără să se asi­gure. În urma impactului a rezultat răni­rea femeii, care a fost diag­nos­ticată cu: traumatism cranio – cere­bral, fractură humerus, fracturi cos­ta­le. Victima a fost transportată la Spi­talul din Băbeni în vederea acordării de îngrijiri medicale. Conducătorul au­to a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La Colibași, după ce a bătut o femeie

Poliţiştii Biroului Urmăriri, împreună cu colegii lor din Berislăveşti şi Sălătrucel, au reuşit identificarea şi reţinerea unui bărbat de 34 de ani, condamnat la 2 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de lovire. În sarcina acestuia, magistraţii Tribunalului Brezoi au reţinut faptul că, la data de 28.04.2009, în timp ce se afla cu vacile la păscut pe un teren din comuna Berislăveşti, a atacat-o prin surprindere pe o femeie, lovind-o în mod repetat cu picioarele şi cu o bâtă pe care o avea asupra sa, iar în urma acestei agresiuni victima a fost transportată la un spital din Craiova, unde i s-a stabilit diagnosticul de politraumatism prin agresiune fizică, necesitând în final pentru recuperare un număr de 80 de zile de îngrijiri medicale. Condamnatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al  I.P.J. Vâlcea, urmând să fie transferat la Penitenciarul Colibaşi în vederea executării pedepsei.

A furat mașina soacrei și a dat mai multe spargeri

În  noaptea de 10/11 iulie a.c., ora  02.55, Poliţia din Drăgăşani a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de către o femeie din municipiul Dră­gă­şani, cu privire la faptul că o per­soa­nă necunoscută a sustras autotu­ris­­mul ce aparţine soacrei sale, care se afla parcat în faţa scării unde aceas­­­ta locuieşte, a parcurs cu aces­ta aproximativ 20 metri, a  intrat într-un  gard viu de pe marginea drumului, după care l-a abandonat. În baza se­si­zării, la faţa locului s-a deplasat echi­pajul aflat în serviciul de patru­lare, care a plecat în căutarea sus­pec­tului, identificându-l în apropierea unui bloc de pe strada Aleea Viitorului din municipiul Drăgăşani. S-a  pro­ce­dat  la  legitimarea  persoanei, stabi­lindu-se  că   este vorba de un tânăr  19  ani, din Drăgăşani, acesta locuind în zona unde a fost identificat. La faţa locului a sosit şi echipa operativă din cadrul Poliţiei Drăgăşani, care a  efectuat primele cercetări, stabilind că suspectul după ce a parcurs  apro­xi­mativ 6 metri cu autoturismul, a acro­şat, cu partea stângă faţă, un  alt autoturism, care se afla parcat în apro­piere, producându-i avarii la por­tiera dreaptă faţă, apoi a mai  parcurs încă aproximativ 10 – 12  metri, a in­trat cu acesta în gardul viu, l-a aban­donat şi a fugit. Din declaraţia verbală a  suspectului, s-a  mai  stabilit  faptul  că, în  aceeaşi  noapte, a mai furat şi 7 telefoane  mobile dintr-un alt auto­tu­rism, iar dintr-un autocamion a sus­tras un aparat GPS şi un aparat foto, bunuri pe care le-a predat ulterior organelor de poliţie. Bunurile  recu­pe­rate  au  fost  predate  părţilor vătă­ma­te. În cauză bărbatul urmează să fie cercetat pentru comiterea  infrac­ţiu­nilor de furt  calificat (de şi din auto), conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o per­soană care nu poseda permis de con­du­cere şi părăsirea locului acci­den­tului, dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni fără încuviinţarea organelor de poliţie, suspectul fiind cercetat şi în alte dosare penale pentru comiterea mai  multor infracţiuni de furt.Bărbatul  a fost reţinut pentru 24 ore pe bază de Ordonanţă de reţinere, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă  Judecătoria Drăgăşani, cu  propunere de arestare preventivă.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized