Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

Ceasul rău


Au ajuns să fure treptele pentru pietoni

Luni dimineaţa, poliţiştii Biroului Transporturi Vâlcea au fost sesizaţi de către un revizor de cale ferată din zona Govora de faptul că peste podul ce traversează pârâul Lun­cavăţ au fost sustrase 17 platelaje (trepte) metalice pentru pietoni. Poliţiştii Biroului Transporturi au deschis o anchetă şi efectuează cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor, care riscă până la 15 ani închisoare.

A rămas fără lănţişorul din aur

Tot luni după amiază, poliţiştii municipali au fost sesizaţi de către o tânără de 20 ani, din comuna Olanu despre faptul că, în jurul orei 14.00, în timp ce se deplasa pe str. Matei Basarab, din Râmnicu Vâlcea, în dreptul blocului 107, un tânăr necunoscut i-a smuls de la gât lănţişorul din aur, după care a fugit printre blocuri. Poliţiştii au demarat o anchetă şi au stabilit semnalmentele autorului faptei. Este vorba de un tânăr, în vârstă de 18-20 ani, de aproximativ 1,80 m înălţime, constituţie astenică, faţă prelungă, ten deschis. Acesta era îmbrăcat cu un hanorac de culoare gri având gluga pe cap, pantaloni şi adidaşi de culoare deschisă. Cercetările continuă în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorului faptei. Tâlhăria este o infracţiune deosebit de gravă care pune în pericol însăşi viaţa persoanei. Practica judiciară arată că cele mai multe tâlhării sunt comise în locuri publice sau în spaţiile comune ale imobilelor.

Razie în Drăgăşani

• descinderi la şase domicilii ale unor suspecţi • identificate bunuri provenind din comiterea mai multor furturi

Zilele trecute, poliţiştii din Drăgăşani au efectuat o razie la nivelul municipiului, având ca scop identificarea persoanelor ur­mă­rite, a celor ce comit infracţiuni, precum şi a celor ce comit fapte antisociale. La activităţile desfăşu­rate au par­ticipat 22 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Drăgă­şani, 12 luptători din cadrul S.I.R. Vâlcea şi un specialist din cadrul Serviciului Judiciar. În timpul ra­ziei, au fost efectuate şi 7 descin­deri domici­liare în baza autoriza­ţiilor de per­che­­ziţie emise de magistraţii Ju­de­cătoriei Drăgăşani. Percheziţiile au fost desfăşurate la domiciliile a şase suspecţi, toţi din Drăgăşani. La domiciliile acestora au fost identificate bunuri ce proveneau din comiterea a două infracţiuni de furt, respectiv un polidisc, două cazane de fabricat ţuică şi două pompe de stropit, bunuri ce au fost ridicate în vederea cercetărilor. În urma veri­ficărilor efectuate şi a probato­riului administrat s-a reuşit docu­men­tarea activităţii infracţionale a mai multor suspecţi, în cazul unor infracţiuni de furt ce se aflau în evidenţe cu autori necunoscuţi.

Grupaj realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized