Ce se va întâmpla la iarnă cu Voineasa – Ski Resort Transalpina?


Spre sfârșitul acestei luni, mai precis în data de 24 august, se va desfășura o licitație importantă pentru turismul vâlcean. Astfel, contra sumei estimate de 122.648.050 lei, este scoasă la licitație delegarea gestiunii serviciului de administrare a domeniului public schiabil Voineasa – Ski Resort Transalpina. Acesta, în vederea organizării și exploatării pârtiilor de schi, instalațiilor de transport pe cablu și întregii infrastructuri edilitar urbane aferente, va fi gestionat de un operator economic specializat și se va desfășura sub controlul administrației publice locale – Primăria Voineasa.
Serviciul de administrare a domeniului public schiabil Voineasa – Ski Resort Transalpina se organizează pentru a satisface nevoia de mobilitate a populației în scop turistic, sportiv și de agrement, pentru exploatarea autorizată a pârtiilor de schi și a instalațiilor de transport pe cablu, și contribuie la ridicarea gradului de civilizație și confort al acestora. Serviciul de administrare a domeniului public schiabil Voineasa – Ski Resort Transalpina se realizează prin intermediul unei infrastructuri edilitar-urbane specifice, adică pârtii de schi, instalații de transport pe cablu, clădiri, instalații de producere a zăpezii artificiale, mașini de bătut zăpada, sisteme de siguranță și protecție etc.
Principala activitate în cadrul contractului este transportul de persoane pe cablu, ce se va efectua prin operarea autorizată a instalațiilor, în vederea practicării sporturilor de iarnă prin exploatarea pârtiilor de schi de la domeniul schiabil Voineasa Ski Resort Transalpina.