Câtă dreptate a avut Grigore Crăciunescu!


• candidatul liberalilor la funcția de primar în Râmnic a oferit o soluție pentru problema gunoaielor înaintea apariției mega-scandalului din aceste zile
Așa după cum vă informam în ediția de vineri a cotidianului nostru, Grigore Crăciunescu, candidatul PNL la Primăria Râmnicului, venea cu o soluție pentru reducerea costurilor la serviciul de salubritate din oraș, totodată și cu o creștere calitativă a serviciilor oferite locuitorilor. A se vedea link-ul următor: www.http://curieruldevalcea.ro/cum-vrea-grig-craciunescu-sa-castige-primaria-ramnicului/ . Cum se pot întâmpla toate aceste „minuni”, perfect normale pentru un oraș ce se pretinde european? Simplu! Prin crearea Zonei Metropolitane Râmnicu Vâlcea.
Poate că nu ne-am fi amintit cu rapiditate despre declarația pe care candidatul PNL-ului a oferit-o în exclusivitate cotidianului nostru dacă, zilele acestea, tot internetul nu era bombardat cu imagini în care apăreau gunoaie neridicate cu zilele. Toți arată, evident, cu degetul spre firma care asigură salubrizarea în Râmnic. Nu vrem să spunem că Romprest ar fi vinovată de producerea acestui regretabil incident și nici nu vrem să căutăm vreun vinovat în acest material. Scopul articolului era acela de a arăta cât de bine anticipase Grigore Crăciunescu un astfel de eveniment nedorit, pentru care există, după cum s-a văzut în articolul apărut vinerea trecută, și o soluție viabilă.

Grig Crăciunescu: „Piețe Prest reprezintă, la nevoie, o soluție”

După acest neplăcut episod legat de salubrizarea orașului (sau mai bine zis de lipsa acesteia), am discutat din nou cu actualul consilier local, Grigore Crăciunescu. Acesta ne-a explicat faptul că societatea din subordinea Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, Piețe Prest, ar putea reprezenta o soluție dacă problema deșeurilor continuă.
Să vedem ce ne-a declarat candidatul la Primăria Râmnicului: „A fost filing sau intuiție faptul că, la momentul constituirii bugetului, am avut susținerea grupului de consilieri PNL și propria inițiativă de a majora capitalul social al societății comerciale Piețe Prest din subordinea Consiliului Local cu suma de 27 miliarde (lei vechi) strict pentru achiziționarea unor echipamente și instalații care să facă curățenie în acest oraș. Filingul sau intuiția mea se rezumă la modul cum Piețe Prest colectează și selectează gunoiul în acest oraș se vede. Uneori, lasă de dorit. Faptul că licitația a fost câștigată de Romprest, care va fi operator pentru doi ani de zile, pentru noi poate fi o problemă. Una care începe să fie semnalată de acum, după modul defectuos în care reprezentanții acestei firme își fac treaba. Nu întâmplător decizia noastră de a achiziționa, pentru municipalitate, echipamentele și instalațiile necesare cu care să se facă curățenie în oraș începe să dea roade pentru că noi, ca administratori trebuie să ținem cont că, la un moment dat, poate exista o sincopă. Iar atunci, indiferent cine are câștiga licitația și orice operator ar face salubrizare în acest oraș pot exista situații când respectiva firmă este depășită. Așa cum se întâmplă în momentul de față, când gunoaiele stau prin cartiere, le împrăștie câinii peste tot. Sunt zonele de colectare deja inundate cu tone și cu munți de gunoaie și deșeuri menajere, iar datoria noastră este să facem curățenie. Iar atunci trebuie să intervenim prin această pârghie, care este societatea Piețe Prest, cu acționar unic Consiliu Local și care are rolul de a face curățenie în oraș.”