Caravana „Fii pregătit!” ajunge-n Râmnic


Caravana „Fii pregătit!” va ajunge mâine, 22 octombrie, în municipiul Râmnicu Vâlcea și va fi amplasată în parcarea supermarketului situat pe strada Calea lui Traian 121, Râmnicu Vâlcea, River Plaza Mall – Râmnicu Vâlcea, iar miercuri, 23 octombrie, în municipiul Drăgășani, lângă parcul din fața primăriei localității.
Timp de două zile, marți și miercuri, în intervalul orar 10:00 – 18:00, personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” Vâlcea va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față. Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților. Acesta este al patrulea an când Caravana „Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. La sfârșitul săptămânii (26 și 27 octombrie), Caravana va ajunge în două localități din județul Dâmbovița.
Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana „Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna decembrie. Caravana „Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situații de Urgență, operat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență şi care a fost susținut financiar de Fundația pentru SMURD.