Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

11 aprilie 2021

Caravana DHS a ajuns în Râmnicu Vâlcea


• elevii s-au întrecut la mersul pe bicicletă
Ieri, Parcul Mircea cel Bătrân a fost gazda uneia dintre etapele concursului „Cupa DHS”. Organizată în stil caravană, întrecerea se adresează elevilor și constă în testarea abilității acestora de a merge pe bicicletă. Concursul este organizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne – IGPR, Federaţia Română Sportul Pentru Toţi, Eurosport DHS S.A., Crucea Roşie Română, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Primăria Râmnicu Vâlcea. Scopul principal al competiției este de acela de prevenire a accidentelor rutiere în rândul elevilor prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie, respectarea acestora, dar şi promovarea unui mod de viaţă sănătos prin mişcare.

Cum s-a desfășurat concursul și cine a participat?

La startul concursului s-au aliniat echipaje formate din patru elevi, din cadrul unităţilor de învăţământ din judeţul Vâlcea, atât din mediul urban, cât şi rural. Întrecerea s-a adresat elevilor din clasele V-VIII. Probele concursului au constat în cunoaşterea regulilor de circulaţie, istoria bicicletei, modelele de biciclete DHS, proba teoretică şi parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon, proba practică.
Alături de Râmnicu Vâlcea, succesiv, la această ediţie a „Cupei DHS”, vor mai participa elevii din oraşele: Sibiu, Braşov, Tg. Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Craiova, Piteşti, Bucureşti, Ploieşti, Târgovişte, Galaţi, Constanţa, Arad, Timişoara, Drobeta Turnu Severin, Deva, Suceava, Iaşi, Vaslui și Bacău. Concursul este unul de tip caravană, iar etapa finală se va desfăşura la Târgovişte.
La finalul evenimentului organizat în Parcul Mircea cel Bătrân, toţi participanţii, elevi şi profesori, au primit premii şi cadouri din partea organizatorilor.

Alte articole de la Sport