Candidatura lui Borza, „faultată” grav de presa centrală


• intrarea în rândurile ALDE este amendată drastic de către „Ziua”
Sun titlul „Ingineria “Hidroserv”- O insolvență controlată politic, menită să bage bani publici în campania electorală a lui ALDE Tăriceanu” jurnaliștii de la Ziua iau la bani (extrem de) mărunți mult trâmbițata intrare în politică a lui Remus Borza: „Directorul general de la Hidroelectrica, Ovidiu Agliceru, este omul pus de Remus Borza, ca administrator judiciar, la șefia acestei companii. Acesta a fost recent confirmat pe post cu o misiune specială și destul de ocultă, dar în fapt o inginerie financiară asupra căreia ar trebui să poposească anchetatorii de la DNA, pentru fapte de corupție, dar și DIICOT, pentru fapte care aduc atingere siguranței naționale.
Hidroserv, cum se știe, o altă companie din domeniu, se află în subordinea Hidroelectrica, deci la decizia lui Agliceru. Din informațiile Ziuanews, Agliceru are misiunea precisă să bage Hidroserv în insolvență, ceea ce s-a și cerut, marți, pe 6 septembrie 2016. Dacă Hidroelectrica abia ce a ieșit cu chiu cu vai din insolvență, și cu bani grei dați mai departe, prin rețelele aceluiași Borza – cunoscut și din scandalul CET Govora, unde s-a dorit aproape același algoritm -, de ce să nu intre în loc Hidroserv, pentru alți bani de muls de către firma Euro Insol?!
Și de aici devine interesant, insolvența cu pricina a fost din capul locului decisă să fie preluată de chiar Remus Borza, cu un onorariu de 25.000 de euro/ lună. La rândul lui, Borza vrea să candideze la parlamentare pe lista ALDE și abia ce s-a înscris în partid – coincidență sau nu, chiar în ziua în care a fost propus pentru preluarea insolvenței la Hidroserv – ca atare, conform uzanțelor precizate de sursele noastre din partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, trebuie să plătească, obligatoriu, locul pe listă.
Și tot din informațiile noastre, primite chiar din partidul cu pricina, manevra bilă-manta-bilă cu Hidroserv a fost făcută ca din banii de onorariu, 15.000 de euro lunar să fie împinși spre ALDE (poate că de data asta Tăriceanu va fi mai precaut, după scandalul cu Bogdan Olteanu, cu practici aproape similare) și 10.000 să îi păstreze artizanul acestei afaceri cu insolvența. Cât despre Hidroserv, ce mai contează?! Poate doar SRI să mai știe câte ceva despre acest caz flagrant de subminare a economiei naționale. ”