C Municipal – Neptun Constanţa 24-22 Debut cu victorie în play-out


• echipa noastră speră să evite barajul pentru retrogradarea din Liga Naţională

Joi după-amiază, în primul meci din play-out-ul Ligii Naţionale, jucătoarele de la Handbal Club Municipal Râmicu Vâlcea au primit vizita „studentelor” de la Universitatea Neptun Constanţa. Partida avea o miză deosebită pentru ambele grupări, acestea fiind serios angrenate în lupta pentru evitarea retrogradării. La fel cum s-a întâmplat şi în sezonul regulat, beneficiind de avantajul propriului teren, vâlcencele au reuşit să îşi treacă în cont o victorie „muncită”, dar foarte preţioasă. Handbalistele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca au realizat importanţa partidei şi au dat totul pe teren pentru a-şi spori şansele de a evita retrogradarea în liga secundă, dar şi de a nu îşi dezamăgi proprii suporteri. Chiar dacă nu au venit în număr prea mare la sală, suporterii râmniceni şi-au încurajat permanent favoritele, aportul lor fiind poate decisiv pentru obţinerea victoriei. Primul sfert de oră al întâlnirii a fost destul de echilibrat, cu un plus pentru oaspete, „studentele” din Constanţa reuşind să conducă pe tabelă în câteva rânduri. Apoi, Vâlcea a înclinat balanţa în favoarea sa şi a dat primele semne de dominare între minutele 20-25, atunci când HC Municipal a condus constant la trei-patru goluri diferenţă. Chiar dacă „pedala de acceleraţie” nu a fost menţinută la acelaşi nivel, echipa noastră a reuşit să îşi conserve avantajul de pe tabela de marcaj, elevele antrenorului Dumitru Muşi intrând la vestiare cu un avans de două goluri, scor 13-11.
Janina Luca a fost cea mai bună marcatoare a partidei
După revenirea de la vestiare, jocul a curs într-un ritm similar celui din prima repriză. HC Municipal a fost echipa mai prezentă în ofensivă, însă vâlcencele nu au reuşit să se desprindă decisiv. Totuşi, gruparea de la poalele Capelei şi-a sporit avantajul, ajungând să conducă în mod repetat la patru-cinci goluri diferenţă în preajma minutului 40. Şi de această dată, Janina Luca a avut o contribuţie decisivă pentru victoria echipei noastre, interul de la HCM marcând nu mai puţin de unsprezece goluri. Cu această „cifră”, Janina a fost cea mai bună marcatoare a partidei, ea instalându-se şi mai confortabil în „fotoliul” de golgeteră a echipei noastre în acest sezon. Ultimul sfert de oră a adus însă multe emoţii pentru vâlcence şi mai ales pentru suporterii din sală. Aceştia au văzut cum HC Municipal a scăzut ritmul, Neptun s-a apropiat pe tabelă, iar amintirile cu echipa noastră care pierdea meciuri decisive în ultimele minute nu erau deloc departe. Din fericire nu a fost aşa, avantajul de două goluri pe care Vâlcea a reuşit să şi-l creeze în preajma minutului 55 menţinându-se până la final.
Jocul s-a încheiat cu succesul echipei noastre, scor 24-22, victoria fiind una meritată. Cele trei puncte câştigate în faţa „studentelor” din Constanţa ajută foarte mult echipa noastră. Trupa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului a acumulat 20 de puncte şi a urcat pe treapta secundă a ierarhiei play-out-ului, profitând şi de eşecul Unirii Slobozia în faţa Universităţii Cluj. Astfel, oficialii vâlceni speră ca echipa noastră să se menţină pe primele două locuri ale ierarhiei, cele care asigură salvarea de la retrogradare fără a fi nevoie ca municipalele să treacă prin „furcile caudine” ale unor meciuri de baraj.

Rezultatele primei etape
Joi, 30 aprilie
HCM Rm. Vâlcea – Neptun Constanţa 24-22
Cetate Deva – Mureşul Tg. Mureş 37-24
Unirea Slobozia – Universitatea Cluj 26-31
Clasament play-out: Cetate Deva 23p, HCM Râmnicu Vâlcea 20p, Universitatea Cluj 19p, Unirea Slobozia 18p, Universitatea Neptun Constanţa 16p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*echipele de pe locurile trei şi patru vor participa la barajul pentru evitarea retrogradării
**echipele de pe locurile cinci şi şase vor retrograda direct