Bibliotecile vâlcene, campioane naţionale la două programe Biblionet


„Banii pe Net” este un program online de educaţie şi popularizare a comerţului electronic în rândul tuturor românilor. Fie că vorbim de adulţi, copii sau bătrâni, scopul acestui ghid complet e-commerce este de a face tranzacţiile digitale tot mai cunoscute şi mai de încredere în rândul tuturor.
„BaniIQ” este un program prin care tinerii și adulţii sunt pregătiţi pentru a-şi construi un viitor financiar sănătos şi al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea lor durabilă. Proiectul reuneşte instituţiile publice, sectorul privat şi societatea civilă, cu scopul de a dezvolta cunoştinţe financiare şi curriculumul de management financiar.
Recent, la nivel naţional, a fost realizată o evaluare intermediară a celor două programe, iar din raportările coordonatorilor judeţeni reiese că în Vâlcea au fost instruiţi cei mai mulţi utilizatori ai bibliotecilor publice, 4.177 cursanţi, dintre care 2.625 pentru „Banii pe net” şi 1.552 pentru „BaniiIQ”. Ambele programe, în care bibliotecarii vâlceni s-au implicat şi se implică voluntar, sunt susţinute de Visa Europe şi de băncile membre din România.