Bătrânii din satul Cernelele se luptă cu noroiul!


• primarul Pârvulescu: „Am muncit la drum și am reabilitat jumătate din suprafață” • autoritățile vor decide dacă vor acționa în judecată firma care s-a ocupat cu exploatarea lemnului și a distrus calea de acces
De la începutul anului, localnicii din satul Cernelele, comuna Păușești-Otăsău, cei mai mulți vârstnici, se luptă cu noroiul. Drumul din satul lor, care leagă alte două localități vecine, este, de fapt, o alee plină de noroi și asta după ce utilaje de mare tonaj au cărat, la greu, lemne din pădure. Calea de acces a fost distrusă, iar oamenii nu pot ajunge în centrul comunei cu vreo mașină. Nici vorbă să mai poată circula vreun autovehicul în zonă. Contactat, primarul comunei, Gheorghe Pârvulescu, ne-a precizat că jumătate din drum a fost reabilitat și, când timpul va permite, se va încerca și refacerea celeilalte suprafețe: „Cu ploile astea, chiar nu mai putem înainta. Până mai ieri (n.r. joi, 5 martie), am muncit și am reabilitat jumătate din drum. Nu mai putem face nimic. Dacă băgăm mașinile, riscăm să nu le mai putem scoate. Așteptăm să se liniștească vremea”.
Edilul Pârvulescu se gândește dacă va acționa sau nu în instanță firma care s-a ocupat cu exploatarea masei lemnoase. Dorința autorităților locale este aceea de a recupera banii investiți în refacerea drumului. „Nu le poți interzice să circule, dar măcar să recuperăm banii băgați în refacerea căii de acces. Noi am refăcut jumătate cu fonduri din bugetul local”, a mai precizat alesul local din Păușești-Otăsău. Menționăm că drumul din satul Cernelele a fost refăcut în anul 2013, autoritățile introducând și rețea de apă potabilă până-n vârful dealului.