Bătaie de joc?? Eroare materială și doar 11% din banii pe inundații pentru Păușești-Otăsău


De când a citit Hotărârea de Guvern privind alocarea banilor pentru remedierea pagubelor de la inundații, primarul Cătălin Avan (foto) este supărat. Localității Păușești-Otăsău i s-a alocat doar 11% din fondurile solicitate. Mai precis, comuna a primit doar 360.000 lei. De ce? Edilul s-a interesat și ar fi vorba despre o eroare materială, adică nu au fost trecute în raportul emis Guvernului toate pagubele.
Am poduri rupte, cele mai mari din localitate. Unul am reușit să-l refacem, dar în cazul celuilalt nici n-am reușit să începem demolarea. E cel mai mare și singurul care face legătura cu un sat. Dacă se întâmplă ceva, nu tu ambulanță, nu tu pompieri, nu tu SMURD… Mai mult, acel pod avariat și-n 2014 nu mai are un picior, la ploile de acum. Am trecut pe raportul prefectului, dar nu s-a transmis și mai departe. Am sunat într-una și la prefect, și la inginerul Laurențiu Papa, chiar și la fostul președinte al CJ Vâlcea, Păsat, cel care a avizat documentul. Mi s-a spus că este vorba despre o eroare materială. Acum, prefectul speră să îndrepte lucrurile, dar eu nu mai am nicio speranță. Cred că aceștia sunt singurii bani primiți pe calamități, în 2016”, a declarat primarul Cătălin Avan.
Edilul n-a vrut să dea nume, dar a ținut, totuși, să precizeze că au fost localități unde pagubele au fost minore, iar primarii respectivi au primit toți banii solicitați. Mai mult, liberalul Avan a făcut două memorii către Guvernul Cioloș și Ponta, dar… niciun răspuns.