Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

1 octombrie 2020

Bărbăteștiul a rămas fără „ambasadorul” său


• deputatul PSD, Mădălin Voicu, a anunțat că se retrage din politică la finalul acestui mandat de parlamentar

Vești proaste pentru primarul social democrat al Bărbăteștiului: principalul său lobbist din București a decis să renunțe la cariera politică: „După acest mandat, mă retrag. O să termin cu tot ce înseamnă politică, indiferent de formă. Pe mine m-a obosit această perioadă de 20 de ani. Nu mai pot cu nervii, nu mai rezist. Poate să vină și Obama cu Merkel și Putin, de braț toți trei, că nu vreau să mai aud de ce se întâmplă în această zonă. Vreau să mă întorc la meseria mea de muzician, de om de cultură” a fost anunțul deputatului Mădălin Voicu.
Constantin Bănacu a luat act de hotărârea prietenului său muzician, dar spune că nu este nici pe departe o surpriză: „Era gata să renunțe încă de acum patru ani! E un om de cu totul altă factură; a îndurat foarte, foarte greu tot ceea ce a trebuit să vadă în politică, mi-o spunea de fiecare dată când ajungea la Negrulești. Se vedea pe dum­nealui că era apăsat și cu toate astea, cred că și-a dus cu brio mandatele. Nu are rost să intru eu acum în amănunte cât de mult ne-a ajutat pe noi, cei din Bărbătești, de fiecare dată când am avut nevoie… A fost cel mai bun parlamentar pe care l-a avut comuna asta după 1989; asta e sigur! Normal că-mi pare rău, dar mă liniștește gândul că e mai bine pentru dumnealui și familia frumoasă pe care o are. Știu că nu i-a fost ușor, mai ales în ultima perioadă, când din culisele politicii i-au fost blocat și postul de consul și conducerea TVR-ului”.
Constantin Bănacu și Mădălin Voicu s-au împrietenit la colindat în iarna primului an de mandat al primarului din Bărbătești, adică în 2004. Cum soția deputatului este din satul Negrulești, iar aproape în fiecare sfârșit de săptămână familia Voicu se retrage la aerul curat al Bărbăteștiului, legătura dintre cei doi social-democrați s-a betonat constant în acest deceniu. Constantin Bănacu nu s-a ferit niciodată să spună că fiecare întâlnire a fost o lecție de politică și viață primită de la Mădălin Voicu: „Nu-ți trebuie să întâlnești în timpul vieții decât un astfel de om și ți se schimbă complet optica. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut ocazia să-l cunosc pe acest om extraordinar de la care am avut numai și numai de învățat și căruia îi voi fi mereu recunoscător pentru că nu mi-a întors o secundă spatele și nu mi-a vorbit de sus!”

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politică și Administrație