Bacalaureat 2018 vine cu noi modificări


Ministerul Educației aduce noi modificări în desfășurarea exa­menului maturității din acest an. Potrivit declarației șefei învăță­mântului vâlcean, Andra Bică (foto), perioada de înscriere va fi cuprinsă între 29 ianuarie și 2 februarie. În ceea ce privește evaluarea competențelor lingvistice oral, aceasta va avea loc între 12 și 13 februarie, după care, în zilele de 16, 19 și 20 februarie va fi evaluarea competențelor digitale, iar în 21 și 22 februarie – competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Programul desfășurării probelor scrise este următorul: 25 iunie – Limba și literatura română, 27 iunie – proba obligatorie a profilului și 28 iunie – proba la alegere a profilului.
Așadar, probele au fost devansate cu cel puțin o săptămână. Afișarea rezultatelor se va face pe 4 iulie, va urma perioada de depunere și corectarea contestațiilor, iar pe 9 iulie, elevii vor afla mediile finale.
La nivelul județului Vâlcea, sunt așteptați să susțină Bacalaureatul din acest an aproximativ 3.000 de tineri, incluzându-i și pe cei de la Seral sau învățământul cu frecvență redusă.

Posting....