„Având tricoul pe care scrie România, spun că jucăm cu 23 milioane de oameni care ne susțin tot timpul”


Antrenorul Adrian Vasile s-a văzut, pentru câteva ore, cu jucătoarele echipei naționale, cărora le-a explicat filosofia sa de joc și le-a dat „teme pentru acasă” în perspectiva turneului preolimpic din luna martie. Noul selecționer a început treaba la cârma naționalei cu o întâlnire cu fetele din lotul lărgit pe care va miza la jocurile cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda. Adi Vasile și-a prezentat staff-ul, le-a vorbit jucătoarelor, apoi i-a dat cuvântul căpitanului Cristina Neagu, care le-a transmis și ea un mesaj coechipierelor.
„Am avut o întâlnire foarte emoționantă, mereu este o energie aparte atunci când vorbești jucătoarelor echipei naționale. Îmi doresc mult să contribui la prezentul și viitorul echipei naționale, pentru că înțeleg foarte bine trecutul. Având tricoul pe care scrie România pe mine, spun că jucăm cu 23 milioane de oameni care ne susțin tot timpul. Am fost educat foarte corect și simt mai multă responsabilitate decât presiune. Cea mai mare energie mi-o iau din reacția jucătoarelor, din ochii pe care pot să-i captez și din ce mi se transmite din această conexiune dintre noi, individuală, dar și cu echipa”, au fost cuvintele lui Adi Vasile.
Naționala feminină se va lupta, în luna martie, la Podgorica, pentru «biletele» la Olimpiadă. Acum, întreaga atenție a selecționerului și a staff-ului său este concentrată pe turneul preolimpic. „Timpul este foarte scurt până la turneul preolimpic. Mi-am dorit ca de la prima întâlnire și până la prima acțiune fetele să primească documente despre sistemul nostru defensiv, clipuri video cu adversarele și cu noi. Astfel, la primul antrenament împreună vreau să fi câștigat responsabilitatea și înțelegerea despre ce are fiecare de făcut. Cu cât înțelegem mai bine structura din care facem parte, cu atât vom știi mai bine ce avem de făcut. Este un fel de temă pentru acasă”, a mai punctat selecționerul Vasile.
Din lotul lărgit al echipei naționale de handbal feminin fac parte și două jucătoare de la SCM Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre extrema Cristina Florică și despre portărița Diana Ciucă.
• Sursă foto și text: SPORTSNET GROUP