Autoritățile vin cu asigurări: NU SE ÎNCHID ȘCOLILE din Vâlcea!


Vineri după-amiaza (5 martie 2021), membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Vâlcea au aprobat actualizarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ în condiții de siguranță sanitară. Acestea vor fi valabile începând de luni, 8 martie 2021.
Potrivit Hotărârii CJSU nr. 7/2021, unitățile de învățământ din Bujoreni, Golești, Râmnicu Vâlcea, Băile Olănești și Șușani, care au o rată de incidență cumulată la 14 zile de peste 3/1.000 de locuitori, vor funcționa pe scenariul roșu. Acest scenariu presupune prezența fizică la activitățile didactice numai a copiilor de grădiniță și a celor din învățământul primar, ceilalți școlari urmând să desfășoare orele în sistem online.
Unitățile de învățământ din localitățile Boișoara, Budești, Bunești, Costești, Crețeni, Diculești, Ionești, Lăcusteni, Mateești, Mihăești, Nicolae Bălcescu, Băbeni, Bălcești, Călimănești, Horezu, Păușești Măglași, Popești, Șirineasa și Voineasa, cu rate de incidență între 1 și 3/1.000 de locuitori, vor funcționa pe scenariul galben. Acest scenariu presupune prezența fizică la activitățile didactice a copiilor de la creșe, grădinițe, învățământul primar, precum și a elevilor claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal, cursurile pentru ceilalți elevi urmând să se desfășoare în sistem online.
În celelalte 65 de localități din județ, care înregistrează o rată a incidenței mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori, unitățile de învățământ vor funcționa pe scenariul verde, care presupune desfășurarea activităților didactice față în față pentru toate categoriile de preșcolari și școlari din aceste localități.

Situațiile excepționale pot închide oricând școlile!

„Vă reamintim că, potrivit prevederilor Hotărârii CJSU Vâlcea nr. 3/2021, stabilirea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din județ se face în fiecare zi de joi, la propunerea consiliilor de administrație a acestora și pe baza ratei de incidență cumulată la 14 zile calculată de Direcția de Sănătate Publică pentru fiecare localitate în parte și intră în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. În situații excepționale, dacă la nivelul vreunei localități se înregistrează o creștere alarmantă a ratei de incidență, scenariile de funcționare a unităților de învățământ propuse de consiliile de administrație vor intra în vigoare în termen de 48 de ore de la data calculului incidenței. Luarea unor hotărâri privind suspendarea/reluarea activităților didactice cu prezența fizică a copiilor în unitățile de învățământ se va face în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se va reuni ori de câte ori situația impune astfel de decizii”, au transmis reprezentanții Prefecturii Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea