Aurel Popescu, lider UST Cartel ALFA, strigă: „Îi vom hăitui pe toții oamenii Puterii în viitoarele campanii electorale!”


• veteranul sindicaliștilor vâlceni vede în aceasta un demers civic de conștientizare a opiniei publice în legătură cu activitatea trimișilor Vâlcii prin Parlament

De câteva săptămâni, zeci de mii de români ies zilnic în stradă pentru a protesta față de noul Cod al Muncii. Zilele trecute, pe străzile Râmnicului câteva sute de sindicaliști au răspuns afirmativ chemării la „război social”. Pentru a lămuri starea de fapte care domină spațiul public local, l-am contactat pe liderul UST Cartel ALFA.
Domnule Popescu, cum apre­ciați participarea vâlcenilor la mi­tin­gul de la finele săptămânii tre­cute?
Ținând cont de toate imped­i­mente și obstacolele apărute în calea noastră, de la lipsa de informare corespunzătoare până la intimidările deja obișnuite, faptul că am reușit să scoatem în stradă aproape o mie de oameni nu mi se pare deloc puțin lucru. Vă spun sincer că a fost o reușită.
Din păcate, nici în aceste condiții și în fața unui pericol atât de mare, mișcarea sindicală nu a fost sută la sută unită…
Nu vreau să comentez această treabă. Văd că și pentru dumnea­voastră, „absenții de serviciu” nu mai reprezintă vreun șoc. Nu știu, probabil că sunt unii care fac sindicalism doar pe la tv și prin alte părți. Nu mă ­interesează, dacă atât au înțeles din anii ăștia, e treaba lor… În schimb, oamenii trebuie să știe, să vadă și să țină minte că în astfel de clipe se vede cu adevărat cine face sindicalism! La minus trei grade, pe ninsoare și cu portavocea în mână… În rest, mă repet, fiecare după cum înțelege munca asta de sindicat!
Care au fost rezultatele și ce va urma de-aici încolo?
Cred că mediatizarea și conștien­ti­zarea au fost destul de bune. Vreau să cred că vâlcenii au putut primi mesajul nostru, strigătul și îndemnul nostru să se trezească. Au fost eforturi mari ca vorbele noastre să nu răzbată, dar eu cred că a răzbit…
Ce vreți să spuneți?
Nu mai insist pe această temă pentru că n-are rost… Când sindi­ca­tele anunță mobilizarea generală, imediat ies în media fel de fel de așa-zise dezvăluiri și atacuri la adresa liderilor de sindicat. Întâmplare? Bineîn­țeles… că nu! E o campanie mizerabilă și ieftină de a decredibiliza sindicalismul din această țară. Asta, în condițiile în care fondul problemei este unul atât de clar și simplu: în­toarcerea în robie a muncitorului român! Vă spun sincer, deja m-am să­turat de acest gen de jocuri de ima­gine și disimulări controlate ale aten­ției publice. E jenant, adică iată un text toxic prin care se reins­tau­rează sclavia și hop! Avalanșă de atacuri și mizerii la adresa liderilor de sindicat. Este deranjant și că în aceste condiții, avem un premier care mai iese în față să ne spună că acest Cod este perfecțiunea desăvârșită. Eu vreau să le transmit un mesaj clar acestor domni de la Putere: va veni și ziua decontului, fraților! Campania electo­rală se apropie iar noi avem de gând să vă dăm de gol peste tot pentru ce-ați făcut în anii aceștia: de la pensii și salarii până la Codul Muncii, toate vor atârna de gâturile voastre, stați liniștiți! Vă vom vâna și hăitui pe toți în viitoarea campanie electorală, ca să știe toată lumea pentru ce ați fost plătiți din banii noștri: pentru a ne batjocori prezentul și viitorul, prin Codul Muncii și Legea Pensiilor!